Quantcast

UPC Direct se rozšířil o 7 nových programů

| Tisk

logoDomácí digitální satelitní placená televize UPC Direct se dnes oficiálně rozšířila o 7 nových televizních programů. Uživatelé set top boxů Philips, či vlastních receiverů, si ode dneška mohou vychutnat novou nabídku od dětských pořadů přes dokumentární až po pořady pro dospělé.

UPC Direct dnes uvádí na český, slovenský a maďarský trh akční kanál AXN, programy s kreslenými filmy Boomerang a Cartoon Network, filmový kanál TCM, dokumentární stanice Viasat History a Viasat Explorer a erotické programy Private Blue.

Některé programy se objevují na našem trhu vůbec poprvé ale v některých případech dochází na četná přání k návratu oblíbených programů do nabídky UPC Direct. Co jednotlivé programy nabídnou a na co se mohou diváci těšit?

AXN - přináší hollywoodské, evropské a mezinárodní programy, zejména akční seriály, filmy a reality show se zaměřením na milovníky napětí. Kanál je určen divákům ve věku od 18 do 34 let. Stanice se vysílá v češtině. Uživatelé set top boxů Philips najdou program na 10.předvolbě.

BOOMERANG - je sesterský kanál populární stanice Cartoon Network. V programové nabídce jsou kreslené seriály jako Scooby Doo, Tom a Jerry, Adams Family, Bugs Bunny, Maska, Superman a jiné. Stanice bude vysílat 24 hodiny denně v angličtině. Na přijímačích Philips bude program na 57.předvolbě.

CARTOON NETWORK - známý a oblíbený dětský kanál s bohatou knihovnou kreslených seriálů. Stanice nabízí obdobné seriály jako Boomerang. Vysílá pouze od 6:00 do 21:00 hodin, ve zbývajícím čase vysílá TCM. Program se vysílá v angličtině. Na Philipsech je stanice na 56.kanále.

TCM (Turner Classic Movies) - vysílá nejlepší klasické filmy hlavně americké a britské produkce. Zpravidla jde o filmy z 50. až 80. let. Diváci se mohou setkat s hvězdami stříbrného plátna a tituly, které zdaleka nepatří jen do archívu. Více jak 70 procent vysílaných filmů na TCM je barevných.

VIASAT EXPLORER - Viasat přináší na náš trh dva nové kanály věnované dokumentům - Viasat Explorer a Viasat History. První z nich přinese dokumenty o historických světových událostí, vědě, kultuře, sportu, portréty historických osobností. Program se bude vysílat do 1.6.2005 v angličtině, poté bude plně v češtině. Program je k dispozici na 14.kanále přijímačů Philips.

VIASAT HISTORY - nabídne dokumenty o přírodě, cestování, extrémních sportech. V první fázi bude pouze v angličtině. Od 1.6. bude plně v českém jazyce. Na přijímačích Philips je na 15.předvolbě.

PRIVATE BLUE - je to jedna z nejremovanějších světových značek, která působí na trhu erotického průmyslu. Privat Blue vysílá denně od 23:00 do pěti hodin po půlnoci filmy, seriály, scénky a reportáže s erotickou tématikou. Vysílání je v angličtině. Stanice je zařazena na 96.předvolbu přijímačů Philips.

Uživatelé přijímačů Philips najdou nové programy na výše uvedených předvolbách. Z důvodu rozšíření programové nabídky UPC Direct došlo 6.4.2005 ke změně v řazení programů na boxech Philips. Na pozicích nových programů se až do včerejška vysílal promo kanál UPC Direct, který představoval nové programy.

Majitelé vlastních přístrojů musí na satelitu Astra 19,2°E provést naskenování transpondéru č.63, kmitočet 10,920 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6, kde najde 6 nových programů UPC Direct. Sedmý program (Private Blue) se vysílá na freq. 12,382 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4.



Nové programy se vysílají v rámci balíku "PLUS" a všichni abonenti UPC Direct jej mohou přijímat v rámci promoakce do 4.5.2005 zdarma. Po tomto datu budou programy dostupné jen zákazníkům, kteří si je doobjednají za 152,-Kč (Česká republika), resp. 199,-Sk (Slovensko). Za základní nabídku Rodina včetně balíku "PLUS" zaplatí zákazník 841,-Kč, resp. 959,-Sk měsíčně.

I po velkém rozšíření nabídky UPC Direct se mohou abonenti těšit na další novinky - program pro děti a mládež Anime Plus (A+), filmový kanál Film+ a rozšíření Extreme Sports o českou audio stopu, která je zatím k dispozici jen na družici Telstar 12 (parabola.cz již referovala).

O UPC DIRECT
UPC Direct je satelitní placená televize pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. Je vysílána na družicích Astra 19,2°E, na kmitočtech 11,992 GHz, 12,304, 12,382 GHz (polarizace je ve všech případech horizontální, SR 27500, FEC 3/4) a 10,920 GHz (polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6). Signály programů jsou zabezpečeny proti neautorizovanému příjmu systémem Cryptoworks.

Pro příjem paketu UPC Direct je zapotřebí digitální receiver buď s vestavěným modulem Cryptoworks nebo slotem Common Interface (CI) do kterého se vloží modul Cryptoworks. Zájemci o službu UPC Direct je na základě smlouvy zapůjčena dekódovací karta UPC. Druhou možností objednávky služeb UPC je odebrání dekódovací karty spolu s dotovaným receiverem.

redakce





Reklama




Vybrané články