Quantcast

Nový firmware pro přijímače Topfield TF5010/5510 PVR

| Tisk

Topfield TF5510PVR
Přední panel přijímače Topfield TF5510PVR s držákem na HDD
Minulý měsíc uveřejnil korejský výrobce satelitních přijímačů Topfield nový firmware pro modely řady TF 5010/5510 PVR. Nový firmware nese označení TF-NCPC 5.11.88 a obsahuje opravu až 22 různých drobných chyb. Za zmínku stojí oprava chyby související se zobrazováním titulků, kde v minulých verzích firmwaru zůstával poslední titulek „viset“ na obrazovce. Bohužel stále nefunguje česká diakritika pro titulky.

Funkce „Descramble multiple services“, o které jsem psal již minule, slouží pro multikanálové dekódování a jak mě výrobce informoval je určena pro moduly Aston. Pomocí funkce PIP tak můžete s jedním modulem a kartou zaráz sledovat dva kódované programy.

Úspěšně jsem vyzkoušel tuto funkci i na modulu Alphacrypt 2.03 s vloženou kartou na Czechlink nebo Slovaklink. S „obyčejnými“ moduly Cryptoworks (1.15.015, 3.02.007) však tato funkce nepracuje. Mé překvapení bylo však u modulu Cryptoworks od firmy Technisat, kde multikanálové dekódování pracovalo bezvadně.

Popis ostatních chyb lze nalézt na webu výrobce, pro mě nebyly až tak důležité. Tento měsíc se však objevila ještě další verze firmwaru, která však nepochází přímo od výrobce. Je označena jako TEST-NCPC 5.11.90 a je založena na výše zmíněné verzi, navíc však obsahuje české menu a možnost volby české zvukové stopy a titulků.



Topfield TF5510PVR
Bok přijímače Topfield TF5510PVR s držákem na HDD
Za češtinu vděčíme firmě Omko, která se podílela na překladech a slovenskému distributorovi těchto vynikajících přijímačů firmě Systém ABC, která zajistila implementaci češtiny do firmwaru. Je skvělé, že se najdou firmy, které se snaží vylepšit stávající firmware a určitě tím potěší všechny majitele těchto přijímačů.

Závěrem bych rád poděkoval mým přátelům z firmy OMKO, Staňkova 33, Brno ( www.omko.cz ) za vynikající spolupráci a slovenské firmě Systém ABC ( www.systemabc.sk ) za tento firmware.

Ing. Martin Švehlík





Reklama




Vybrané články