Quantcast

KidsCo - nový mezinárodní dětský kanál odstartuje na podzim

| Tisk

Přední globální společnost DIC Entertainment dnes oznámila, že se bude podílet na vytvoření nového mezinárodního dětského kanálu, který bude vysílat pod názvem KidsCo. Partnery projektu jsou Sparrowhawk Media Group, který vlastní stanice Hallmark Channel mimo území USA, a kanadská mediální skupina Corus Entertainment, majoritní vlastník dětských pořadů.

Každá ze společností bude v dětském kanále držet třetinu akcií. KidsCo zahájí vysílání na podzim letošního roku. Program bude šířen ve střední a východní Evropě. V další fázi expanze se stanice objeví v dalších částech Evropy, Latinské Ameriky a Asie. To se stane až v letech 2008 až 2009. Stanici bude distribuovat Sparrowhawk využitím přenosových kapacit z Denveru a mezinárodní sítí poboček.

KidsCo bude vysílat 24 hodiny denně 7 dní v týdnu. Stanice bude mít zpočátku k dispozici knihovnu s téměř 6 tisíci hodinami dětských pořadů, z jednoho z největších zdrojů pořadů na světě. V programu se objeví pořady i firem DIC Entertainment a Nelvana.

Společnost DIC Entertainment odhaduje svoji investici do stanice během dvou let na 4 miliony USD. Během prvního roku se bude ztráta pohybovat okolo 2 milionů USD. Již ve třetím roce provozu bude stanice zisková.

Program se pravděpodobně objeví v Česku, na Slovensku a v Maďarsku v rámci satelitní platformy UPC Direct. Na satelitu Astra 1G (19,2°E), na kmitočtu 12,382 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4 se již objevil testovací kanál s ID: Kids Channel, který by mohl právě patřit novému dětskému programu KidsCo. Na této předvolbě mohou zákazníci UPC Direct zatím naladit testy - dříve MusicBox Slovakia, nyní STV1 (Jednotka).

František Malina, tiskový mluvčí a ředitel PR skupiny UPC Česká republika již dříve pro server parabola.cz uvedl, že na pozici Kids Channel se objeví program, který bude určen pro nejmenší děti a to by právě splňoval KidsCo. Pro KidsCo hovoří i fakt, že programová pozice s ID: Kids Channel je využívána pro testy různých stanic a nikoliv testy kanálu, který zde bude reálně vysílat.



Loni na podzim UPC do své satelitní platformy UPC Direct v Česku, na Slovensku a v Maďarsku a Focus Sat v Rumunsku zařadila nový filmový kanál MGM Channel, Letos na podzim to může být nový mezinárodní dětský kanál.

Dětských kanálů bude na trhu přibývat. BBC připravuje spuštění mezinárodního dětského kanálu. Upozorňuje na tuto skutečnost broadbandnews. Do Česka a na Slovensko míří také Jetix Play - program, který bude určen nejmenším dětem.

redakce





Reklama




Vybrané články