Quantcast

V CS Linku začal testovat kanál Spektrum

| Tisk

logo V české satelitní platformě CS Link došlo dnes k další úpravě v programové nabídce. V paketu bylo ukončeno zkušební vysílání dokumentárního programu Viasat Explorer a nočního soft erotického pásma Spice. Oba programy se dva týdny vysílaly na programové pozici Test1 na transpondéru Astra 1E.

Na kanále Test1 se dnes odpoledne objevil testovací vysílání jiného dokumentárního programu v češtině - Spektrum. Kanál Spektrum je dokumentární televize společnosti HBO věnovaná několika různým žánrům - cestování, dějinám, přírodě, vědě, stylu a armádě.

logoPodobně jako dříve Viasat Explorer a Spice, tak i program Spektrum je zatím vyhrazen pro testovací účely. Signál je proto kódován systémem CryptoWorks společnosti Irdeto Access CAID 0D0F, který patří dekódovacím kartám společnosti Gital, jednoho z distributorů karet a CAID 0D03, který patří kartám společnosti TRADE and TECHNOLOGY. Individuální příjem zatím ale není možný.

Kanál Spektrum se vysílá s variabolním datotovým tokem, který se pohybuje v rozsahu 1 až 4 Mbit/s při rozlišení 720x576 px. Zvuk je vysílán v kvalitě 96 kbit/s.

technické parametry příjmu:

logosatelit: Astra 1E (23,5°E)
kmitočet: 11,992 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
kódování: CryptoWorks - CAID 0D0F (karty Gital), 0D03 (karta TRADE and TECHNOLOGY)
stav: neveřejné vysílání
identifikace programu: Test1



parametry kanálu:
program: Spektrum International
service id: 9006
video PID: 2640
audio PID: 2641


Program Spektrum je jedním z šesti nově registrovaných programů společností Media Vision. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na svém posledním zasedání registrovala Media Vision další programy - 4 dokumentární stanice (Discovery Channel, Spektrum, Viasat Explorer a Viasat History) a dva dětské programy (Jetix Play /07:00-11:50/ a Minimax /06:00-11:50/). Některé z uvedených programů se může trvale vysílat na paketu CS Link.

Testy Viasat Explorer a Spice byly aktivitou společnosti Gital, proto byl test doposud kódován jen pro karty Gitalu. Zkušební vysílání kanálu Spektrum je záležitostí firmy Media Vision, která k testovacímu streamu připojila kódovací systémy obou distributorů. "Chceme si otestovat další kanál, pak se rozhodneme, který zůstane v nabídce," řekl na dotaz serveru parabola.cz Martin Janků, majitel společnosti Media Vision.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články