Quantcast

Nova Cinema a JimJam v nabídce UPC Digital

| Tisk

logo Společnost UPC Česká republika, a. s. oznamuje, že rozšiřuje programovou nabídku Standard své digitální kabelové televize hned o dvě nové televizní stanice – filmovou Novu Cinema a dětský JimJam.

"Nova Cinema je diváky dlouho očekávaný televizní kanál a já jsem rád, že ho nabízíme od jeho startu. JimJam zase učiní naši nabídku televizních stanic pro děti a dospělé zcela bezkonkurenční. Díky JimJamu a Nově Cinema zaujímají česky nebo slovensky vysílající televizní stanice již přes polovinu z nabídky naší digitální kabelové televize a významnou část nabídky UPC Direct“, říká v této souvislosti generální ředitel UPC Václav Bartoň.

JimJam je určen všem dětem ve věku od jednoho roku do šesti let. Vysílá pestrou programovou nabídku složenou z celosvětově oblíbených animovaných pořadů, písniček a scének Vytváří podnětné a přitom bezpečné prostředí, ve kterém se mohou děti postupně učit novým věcem, poznávat okolní svět a rozvíjet svou osobnost. JimJam vysílá 24 hodin denně, plně v českém jazyce.

Nova Cinema nabídne svým divákům výběr kvalitních filmů a seriálů nejrůznějších žánrů od komedie, přes drama, romantiku a rodinné filmy až po akční filmy, thrillery a seriály. Chybět nemají ani oblíbené novinky z filmového světa o známých tvářích showbyznysu a natáčení hollywoodských filmů. Vysílá v českém jazyce až 16 hodin denně.

UPC nepředpokládá, že by obě nové televizní stanice zařadila do nabídky své analogové kabelové televize. Důvodem je skutečnost, že její kapacita je co do počtu programů téměř vyčerpána, zatímco přidávání nových televizních programů do digitální kabelové televize je a bude bezproblémové. Digitální satelitní televize UPC Direct pak plánuje zařazení Novy Cinema do své nabídky v 1.čtvrtletí roku 2008. TV stanici JimJam nabízí už od okamžiku jejího vysílání.

Digitální kabelová televize UPC díky zařazení Novy Cinema a JimJamu aktuálně nabízí již 70 televizních stanic, z toho v české nebo slovenské verzi 46 z nich. Digitálně i analogově pak vysílá 28 televizních stanic a pouze digitálně opět 28 televizních stanic. Dalších 14 televizních stanic je v digitální kabelové televizi UPC zatím dostupných pouze analogově. Ceny za jednotlivé programové nabídky se zařazením JimJamu a Novy Cinema nemění.



UPC pozoruje, že nové programy si digitální přijímač UPC vyhledá samostatně, po několika minutách v provozním režimu.

Digitální satelitní televize UPC Direct nabízí široký výběr až ze 150 televizních programů všech žánrů. Její signál je šířen ze satelitu Astra a pokrývá 100% území České republiky.

Digitální kabelová televize UPC a digitální satelitní televize UPC Direct nabízejí, kromě sledování tv programů v digitální kvalitě i poslech desítek rozhlasových stanic různých žánrů. Dále nabízejí možnost změny vysílacího jazyka (duální systém), rodičovský zámek a služby elektronického programového průvodce s informacemi o aktuálních i plánovaných vysílaných tv programech. Umožňují i přístup téměř ke všem českým kódovaným a ke všem veřejnoprávním a komerčním televizním kanálům šířeným terestricky, přičemž množství kódovaných televizních kanálů dabovaných do češtiny či slovenštiny se neustále rozšiřuje.

František Malina

ředitel PR a tiskový mluvčí UPC





Reklama




Vybrané články