Quantcast

Gital umožní u karet změnu regionu

| Tisk

logo Společnost Gital, dodavatel přístupových karet pro příjem českých a slovenských programů ze satelitu, připravuje technickou novinku, kterou ocení řada zákazníků. Divák si bude moci zvolit (měnit) region, ve kterém bude kartu nově používat. Společnost tak reaguje na rostoucí požadavky svých zákazníků.

"Připravujeme pro majitele našich karet jednu žádanou funkci: funkci přepínání regionů. Kartami Gital je možné přijímat jak české, tak i slovenské celoplošné televize," uvedl na dotaz serveru parabola.cz ing. Bujnoch, obchodní ředitel firmy Gital a pokračuje "bohužel ochrana autorských práv neumožňuje ponechat odkódované všechny celoplošné televize obou zemí, ale jen ty, které mají autorská práva pro tu danou zemi. Z tohoto důvodu musí majitel karty při registraci zvolit region-stát, kde bude kartu používat".

Nová funkce přepínání regionů umožní změnit region odesláním jediné SMS zprávy. V praxi např. občan Slovenska kartu běžně používá na Slovensku a sleduje programy určené pro slovenský region. Jelikož ale dlouhodobě pracuje v ČR (nebo má chatu v ČR apod.), odveze si kartu s sebou do ČR a zasláním SMSky změní region na ČR. Poté se na kartě změní programová nabídka platná pro český region. Funkce přepínání regionů funguje stejně i opačným směrem, z českého regionu na slovenský. Počet změn regionů nebude omezen. "Nastavení přepínání regionů vyžaduje několik změn nastavení na české i na slovenské straně, předpokládáme proto, že přepínání uvedeme do činnosti v druhé polovině září, kdy zveřejníme další detaily včetně tvaru přepínací SMSky," dodává T. Bujnoch z firmy Gital.

Některé programy v nabídce společnosti Gital je možné z důvodu omezení autorských práv přijímat pouze na území České republiky. Z FTV (neplacených) kanálů jde o ČT4 sport, Prima TV, TV Nova, Nova Cinema a z placených programů o Filmbox, Filmbox Extra. Pouze na území Slovenska lze s kartou Gital ze stejných důvodů přijímat programy Trojka (STV3) a TV Markíza.



Provedení technických změn bude mít i jeden pozitivní dopad pro zákazníky společnosti Gital na území Slovenské republiky. Budou moci přijímat kompletní vysílání slovenské Dvojky (STV2) - tedy včetně sportovních přenosů, které jsou doposud automaticky blokované pro všechny uživatele - paradoxně i pro diváky, kteří kartu používají na území Slovenska.

Společnost Gital připravuje další rozšířené programové sady Géčko. O novinkách bude informovat v samostatné tiskové zprávě v nejbližších dnech.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články