Quantcast

Česká nabídka UPC Direct se rozšířila o TV JOJ a STV1

| Tisk

logo Česká programová nabídka středoevropské satelitní placené televize UPC Direct se dnes rozšířila o dva populární slovenské celoplošné televizní kanály - první program Slovenské televize STV1 (Jednotka) a komerční kanál TV JOJ.

První program STV se na všech modelech dotovaných set top boxů Philips včetně Mediaboxu určeného i pro příjem HD vysílání objevil v elektronickém programovém průvodci (EPG) na kanálové pozici číslo 1. Signál komerční TV JOJ byl zařazen na následující předvolbu - číslo 2.

"Společnost UPC Česká republika se nebude vyjadřovat k rozšíření nabídky UPC Direct o programy slovenských vysílatelů. Rozhodnutí a jednání o zařazení stanic neprobíhají na území České republiky," uvedl serveru parabola.cz k přidání programů František Malina, mluvčí společnosti UPC Česká republika.

logo Přidání dvou populárních slovenských kanálů do české nabídky se zvyšuje programová atraktivita UPC Direct pro koncové zákazníky, kteří dva nové programy získávají v rámci základní programové nabídky Rodina bez jakýchkoliv dodatečných aktivací a poplatků. Obě stanice si musí zákazník jen doladit. To může provést dvěma způsoby - buď uvést přístroj do výchozího nastavení a provést celou jednoduchou konfiguraci znovu. Nebo uvést přístroj do stavu standby na zhruba 30 minut. Přístroj se během té doby zaktualizuje po stránce programového nastavení a případně i nainstaluje nový řídící firmware (je-li k dispozici).

Obě stanice STV1 a JOJ mohli a mohou přijímat i majitelé samostatných karet i pre-paid karet UPC Direct na vlastních set top boxech. Jen je třeba je případně doladit.

UPC Direct v případě českého trhu předběhla konkurenční satelitní službu Digi TV. Ta zatím slovenské programy v české nabídce nemá. UPC Direct by mohla nabízet českým zákazníkům i STV2. Problém je v tom, že se tento program na této platformě zatím nevysílá z důvodu omezené kapacity pro slovenské kanály.

logo technické parametry:
STV1 (Jednotka) - pozice v EPG: 1
TV JOJ - pozice v EPG: 2



STV1 (Jednotka) - Astra 1KR (19,2°E), freq. 10,921 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S, CA CryptoWorks + Nagravision 3
TV JOJ - Astra 1G (19,2°E), freq. 12,382 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S, CA CryptoWorks + Nagravision 3

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články