Quantcast

Podrobnosti o kanálu bebe TV HD

| Tisk

logo Bratislavská společnost Mega Max Media uvede na trh během října letošního roku další kanál pro nejmenší diváky - bebe tv HD. Půjde o kanál ve vysokém rozlišení (HDTV). Nová stanice odstartuje po necelém roce a půl od uvedení stanice bebe tv.

bebe tv HD bude prvním HD programem v Evropě pro nejmenší. Všechny pořady bude vysílat ve vysokém rozlišení. Bude to samostatný kanál s odlišnou programovou skladbou než má bebe tv ve standardním rozlišení (SD). Obě stanice bebe tv v SD i HD budou využívat stejnou knihovnu pořadů.

bebe tv HD bude přinášet kvalitní obsah vytváření pod dohledem dětských psychologů tak, aby splnil všechny očekávání dětí a jejich rodičů. Diváci se mohou těšit na více animací, vzdělávání, relaxace a zábavy.

Díky vysokému rozlišení poskytne bebe tv HD teplejší barvy, ostřejší obraz a zvuk v Dolby Digital 5.1. Kanál se bude vysílat v rozlišení 1080i/25 (1920x1080) s datovým tokem 8 Mbit/s.

Distribuci programu bebe tv HD bude zajišťovat maďarská satelitní pay-tv platforma Hello HD na satelitu Eurobird 9 (9°E) na kmitočtu 12,034 GHz nebo 12,072 GHz (transpondér číslo 66, resp. 68), polarizace vertikální, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2/MPEG-4/HD v kryptovacím systému Conax CAS7. Jednání s provozovatelem služby pokračují a přesné parametry programu bebe tv HD budou ještě upřesněny. Hello HD je platforma, která se zaměřuje především na poskytování HD obsahu. V nabídce jsou mj. stanice Filmbox HD, HBO HD, Eurosport HD, The History Channel HD, National Geographic Channel HD, Musicmax a M1 HD.

bebe tv HD bude zpočátku vysílat 14 hodin programu denně - od 6:00 do 20:00 hodin CET. Ve stejném rozsahu původně startovala SD verze bebe tv, která po roce vysílání v polovině května letošního roku přešla na 24 hodinové vysílání.



Stávající SD verze bebe TV se vysílá v České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Polsku, Rumunsku, Bulharsku, Srbsku, Chorvatsku, Kosovu, Černé Hoře, Maltě, Kypru, Litvě, Nizozemí, Belgii a Lucembursku. Společnost Mega Max Media se věnuje produkci a distribuci tématických programových služeb.

SD bebe tv je na satelitu dostupná i abonentům v České republice, na Slovensku a v Maďarsku prostřednictvím středoevropské placené televize UPC Direct (Astra 1KR, 19,2°E, kmitočet 10,921 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6). V rámci simulcryptu mohou stejný kanál přijímat i abonenti Canal Digitaal v Nizozemí, Belgii a Lucembursku. Stanice se ještě vysílá free-to-air na promo kanálu rumunské satelitní služby Focus Sat (Thor 3, 0,8°W), kterou vlastní - stejně jako UPC Direct - Liberty Global.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články