Quantcast

Skylink si u Astry objednal další transpondér

| Tisk

logo Slovenský telekomunikační operátor Towercom si objednal novou transpondérovou kapacitu pro satelitní službu Skylink na družici Astra 1E, na pozici 23,5 st. východně. Towercom vlastní a provozuje video platformu Skylink na Slovensku a v České republice.

Nová kapacita paketu Skylink bude využita pro lokální kanály pro individuální příjem (DTH - direct to home) včetně možnosti rozšíření nabídky o programy ve vysokém rozlišení (HDTV). Towercom úspěšně rozvíjí platformu Skylink na satelitech Astra 23,5°E a na této pozici je jedním z provozovatelů vysílání z regionu střední a východní Evropy.

technické parametry nového transpondéru:
satelit: Astra 1E (23,5°E)
kmitočet: 11,797 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
transpondér zatím není ještě aktivní a jedním z prvních programů bude na nové kapacitě program JOJ Plus, který by měl zahájit pravidelné vysílání 5.10.2008.



"Trhy střední a východní Evropy vykazují silnou poptávku a dynamický vývoj," řekl Alexander Oudendijk, Chief Commercial Officer ze společnosti SES ASTRA. "Naše orbitální pozici 23,5°E je výhodná pro rozvoj vysílání v tomto regionu. Nový kontrakt s Towercom, jednou z předních slovenských telekomunikačních a televizních společností, je dalším důkazem."

"Satelitní systém Astra je silný základ pro rozšíření nabídky ve střední a východní Evropě," řekl Roman Fischer, CEO společnosti Towercom, provozovatele platformy Skylink. "Nový kontrakt na kapacitu nám umožní rozšířit nabídku ve standardním a také v high-definition TV formátu. Také nám umožňuje kombinovat nabídku širokého rozsahu mezinárodních free-to-air programů, které může divák přijímat ze satelitů Astra 19,2°E s duo LNB v jedné parabole."

redakce





Reklama




Vybrané články