Quantcast

Televize Prima se rozhodla pro multiplex 2 ČRa

| Tisk

logo FTV Prima požádala České Radiokomunikace o uzavření smlouvy o šíření digitálního vysílání programu Televize Prima a programu, na který FTV Prima drží kompenzační licenci prostřednictvím komerčního multiplexu 2 Českých Radiokomunikací. Televize Prima se tak v multiplexu 2 zařadí po bok TV Nova. České Radiokomunikace připravují do konce roku 2008 zvýšit pokrytí digitálním vysíláním těchto dvou programů na více než 50% obyvatel ČR.

Přechodem Televize Prima do sítě Českých Radiokomunikací se výrazně zvýší dostupnost tohoto programu pro diváky v digitálním vysílání a do konce roku se oproti stávajícímu stavu téměř zdvojnásobí. Vzhledem k tomu, že České Radiokomunikace použijí pro svůj multiplex 2 stejná stanoviště jako pro veřejnoprávní multiplex, bude přítomnost Televize Prima v multiplexu 2 pro diváky znamenat příjem všech současných analogových programů (ČT1, ČT2, TV Nova, Televize Prima) z jednoho směru i v digitálním vysílání. Pro Televizi Prima bude přínosem trvalé odstranění nevýhody v podobě nižšího pokrytí analogového vysílání ve srovnání s programy České televize a TV Nova. Konečné pokrytí multiplexu 2 dosáhne 95% obyvatel České republiky.



Jsme rozhodnutím Televize Prima velice potěšeni a věříme, že splníme všechna očekávání Televize Prima v souvislosti s digitalizací jejího vysílání a přispějeme k výraznému zlepšení pokrytí obyvatelstva signálem obou jejich programů,“ říká Jane Hannah, generální ředitelka Českých Radiokomunikací. „Bylo to pro nás tržní rozhodnutí, České Radiokomunikace jsou silným hráčem a nabízejí kvalitní pokrytí digitálním signálem, díky kterému se prakticky ihned dostaneme k 5 milionům diváků v ČR. V neposlední řadě je toto řešení nejlepší nejen pro naše diváky, ale pro celý proces digitalizace v České republice,“ říká Marek Singer, generální ředitel FTV Prima.

Ve spolupráci s příslušnými úřady se řeší otázky regionálního připojování. Oficiální přechod do multiplexu 2 by měl proběhnout 31.10.2008. Bude znamenat zvýšení pokrytí ve stávajících lokalitách – Ostravě, Brně a Praze. Navíc bude Televize Prima dostupná i z ústeckého vysílače Buková hora a domažlického Vraního vrchu a také z plzeňského vysílače Krašov (plný výkon 100kW). Do konce roku České Radiokomunikace spustí multiplex 2 z chomutovské Jedlové hory. Tím se dosah multiplexu 2 zvýší na 51% teoretického pokrytí na území České republiky.

Marie Fianová





Reklama




Vybrané články