Quantcast

TV Barrandov začala testovat v UPC Direct

| Tisk

logo Nabídka UPC Direct bude obohacena o další televizní kanál. Středoevropská satelitní platforma dnes v odpoledních hodinách připojila modulaci nové programové pozice. V jednom z multiplexů této platformy se objevil testovací obrazec s identifikací TV Barrandov. Zkušební pozice je vyčleněna nové české digitální televizi TV Barrandov, která odstartuje zhruba za 6 týdnů - přesněji 11. ledna 2009 v 11 hodin a 1 minutu.

logo Františka Malina, tiskový mluvčí společnosti UPC Česká republika v minulých dnech na dotaz serveru parabola.cz uvedl, že zařazení nového programu TV Barrandov je jednou z priorit firmy a přislíbil zahájení vysílání během ledna.

Test TV Barrandov se paradoxně objevil v UPC Direct dříve než v konkurenční platformě Skylink, která distribuční satelitní signál stanice bude zajišťovat (Na Skylinku se sice dnes objevila testovací TV pozice ale zatím nebylo potvrzeno, co se na ni bude vysílat). Skylink oznámil šíření TV Barrandov dne 7. listopadu. O den později potvrdila zařazení stanice do nabídky CS Linku společnost Media Vision.

Testovací pozice TV Barrandov na UPC Direct je složena z obrazce doplněného (zatím) zvukem programu TV Nova. Jiný obrazec je na programové pozici TV Barrandov v rámci digitální pozemní sítě (DVB-T) společnosti České Radiokomunikace (ČRa), kde je na černém podkladu vedle loga i textová informace o plánovaném startu 11.1.2009.

TV Barrandov bude zpočátku vysílat od 6:30 do 01:00 hodiny. Vysílání bude postaveno na recyklovaných formátech například show Zuzany Bubílkové, dále se ve vysílání objeví sitcom Ivana Mládka či talk show Jana Saudka. Ve vysílání nebudou chybět ani klasické české filmy každý pátek večer. Filmová knihovna TV Barrandov nyní obsahuje přes 500 filmů celosvětové produkce s atraktivními kinofilmy.

logo technické parametry příjmu:

satelit: Astra 1G (19,2°E)
kmitočet: 12,382 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S


service ID: 20324
video PID: 551
audio PID: 561
CA systém: CryptoWorks + Nagravision

TV Barrandov bude součástí nejširší základní nabídky Rodina, takže k programu budou mít přístup všichni abonenti UPC Direct v České republice. Program bude dále šířen i v kabelových sítích a IPTV.

Informace k obrázkům: Snímek s logem TV Barrandov pochází z příjmu DVB-T sítě ČRa, druhý snímek s pruhy patří testu TV Barrandov na UPC Direct.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články