Quantcast

Nova Sport se připravuje na start v HD

| Tisk

logo Český kabelový a satelitní placený sportovní kanál Nova Sport se připravuje na vysílání ve vysokém rozlišení (HDTV). "Připravujeme vysílání v HD," potvrdil informaci Lidovým novinám (LN) jeden z manažerů stanice Michal Klouda.

Jako datum možného startu Nova Sport HD se nabízí 4.2.2009. Tedy ten 15. výročí od startu komerční TV Nova. "V současné době pracujeme na technickém řešení a termín zahájení ještě v tuto chvíli není přesně stanoven," uvedl LN Klouda. O program Nova Sport ve vysokém rozlišení mají zájem kabeloví i satelitní operátoři. S některými již probíhají intenzivní vyjednávání.

logo O případném zařazení programu Nova Sport HD do své nabídky uvažuje společnost UPC. "Nova Sport HD je jednou z nabízejících se možností, které do budoucna zvažujeme," potvrdil LN mluvčí a ředitel PR společnosti UPC Česká republika František Malina, která poskytuje kabelovou a satelitní televizi UPC, resp. UPC Direct.



Kanál Nova Sport HD může rozpoutat další HD mánii v Česku. Podobně jako na podzim loňského roku se zahájením pravidelného HDTV vysílání programu Nova HD, což je obsahově totožná verze s původním programem TV Nova. Rozdíl je v kvalitě vysílaných materiálů. Podle dřívějšího vyjádření Novy nabízí Nova HD až 40 procent pořadů vyrobených v HD kvalitě, zbývající obsah konvertuje ze standardního rozlišení.

Stanice Nova sport odstartovala v dubnu 2002 tehdy jako královehradecká sportovní televize Galaxie Sport. Na konci léta 2005 stanici koupil vlastník TV Nova a začlenil ji do skupiny svých kanálů. Začátkem října 2008 byla stanice přejmenována na Nova sport. Do skupiny kanálů kolem TV Nova patří i filmový a seriálový kanál Nova Cinema (odstartoval 1.12.2007 na satelitu a kabelu, od 15.12.2008 je šířen i v DVB-T). Během první poloviny letošního roku odstartuje česká verze známé televize pro mladé MTV.

redakce





Reklama




Vybrané články