Quantcast

Prima Cool získala licenci a může odstartovat

| Tisk

logo Společnost FTV Prima, provozovatel české komerční televize Prima, může připravovat spuštění svého dalšího kanálu. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním zasedání, které se konalo ve dnech 17.2.2009 až 18.2.2009, udělila 2 licence na program pod názvem Prima Cool. Jedna platí pro kabelové a satelitní vysílání a druhá pro digitální terestrické šíření. Licence platí 12 let.

Prima Cool byl původně pracovním názvem zvažovaného kanálu zaměřeného na muže. Nyní se ukazuje, že půjde i o definitivní název pro další stanici komerční dvojky. Vedle nyní získané licence si FTV Prima v minulých dnech podala u Úřadu průmyslového vlastnictví přihlášku na ochrannou známku Cool včetně loga. To ale nemusí být definitivní a může požádat o registraci dalších podob logotypu (podobně jako tomu bylo dříve u programu TV Prima). Vedle názvu Cool si FTV Prima zaregistrovala balík dalších názvů pro připravované pořady Nahá jsi krásná, Ano, šéfe a také pro zatím dosud neznámý formát Souboj v těžké váze.

logo Program Prima Cool bude cílit na mladé muže a nabídne animovanou Futuramu, v záloze má i kontroverzní Family Guy. Podle webu MediaShow.cz se na obrazovce objeví i zakoupený aktuální americký sitcom How I Met Your Mother a mnoho dalších pořadů a formátů.

Kanál Prima Cool by měl podle informací webu parabola.cz odstartovat během dubna 2009, tedy v měsíci, kdy bude v Praze a okolí ukončeno letité analogové terestrické TV vysílání. Prima Cool se může stát jedním z důvodů, proč by diváci měli přejít na příjem digitálního TV vysílání.



Prima Cool by měla být šířena prostřednictvím DVB-T - konkrétně v síti 2, kterou provozuje společnost České Radiokomunikace (ČRa). Tento digitální soubor programů (multiplex) již obsahuje programy TV Nova, Nova Cinema, Prima TV a TV Barrandov. Kanál Prima Cool tak bude v pořadí pátým kanálem v této síti. Stanice bude také šířena prostřednictvím kabelových a IPTV operátorů. Objeví se také na satelitu Astra (23,5°E). Jednání nejsou ještě uzavřena, takže není jasné, na které frekvenci se program objeví.

FTV Prima získala v červnu loňského roku licenci pro Prima Klub (pro ženy). Zahájit vysílání musí do 12 měsíců od nabytí právní moci udělení licence. Diváci se tedy do poloviny letošního roku dočkají až dvou nových programů provozovatele Prima TV.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články