Quantcast

CS Link změnil vysílání titulků u programu AXN

| Tisk

logo Společnost Media Vision, poskytovatel placené satelitní televize na platformě CS Link , změnila vysílání titulků u programu AXN. Tato stanice je součástí programové sady Géčko.

Od pátku 13. března 2009 se program AXN Central Europe v paketu CS Link vysílá s tzv. otevřenými titulky - tedy titulky, které se vkládají přímo do obrazu. Zákazník je tedy nemusí ručně volit v menu přijímače. Pokud je pořad s titulky, automaticky se zobrazují (nelze je deaktivovat).

Podle informací společnosti Media Vision se jedná o test - jak zákazníci tuto formu vysílání titulků příjmou. Media Vision počítá s tím, že otevřené titulky u programu AXN nahradí původní DVB titulky se kterými byly s odbavováním problémy na straně vysílací ale i na straně diváků - některým zákazníkům se nepodařilo DVB titulky aktivovat. Někteří klienti ani nevěděli, že se u této stanice titulky vysílají.

Výhodou otevřených titulků je jejich automatické zobrazování při přepnutí na program AXN. Další nespornou výhodou je využití pro lokalizaci upoutávek do českého jazyka. AXN je jedním z programů, který vysílá jednotný obsah pro řadu zemí. Popisky k filmům v upoutávkách se doplňují právě přes titulky, takže divák má pocit, že sleduje "svoji" domácí verzi AXN. Jak taková lokalizace vypadá se můžete podívat zde .

Pro některé diváky mohou otevřené titulky působit rušivě a to je zřejmě jediná jejich nevýhoda - nelze je deaktivovat. Řada zemí v Evropě (severské státy, země Beneluxu) všechny zahraniční pořady vysílá v originálním jazyce s titulky v obraze a považuje se to za samozřejmost.

technické parametry:

logo satelit: Astra 1G (23,5°E)
kmitočet: 11,876 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S


kódování (CA systém): CryptoWorks
karty CS Link, Gital

Program AXN vysílá v češtině - většinu obsahu s českým dabingem. Zbývající pořady (například populární talk show Noční show Davida Letterman či reality show) se vysílají s českými titulky.

Na platformě CS Link se vysílá i stanice pro příznivce vědecko-fantastických seriálů a filmů AXN Sci-Fi, který je rovněž kompletně v češtině - většina pořadů s dabingem, ostatní pořady s titulky. Tento kanál zatím otevřené titulky nevysílá (pouze DVB titulky).

Programy AXN a AXN Sci-Fi jsou součástí placené programové sady Géčko.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články