Quantcast

Pro Sieben, Sat1 a kabel eins spustí HD na platformě HD+

| Tisk

logo Akciová společnost ProSiebenSat1 Media je dalším vysílatelem, který se dohodl se společností SES Astra na vysílání svých programů ve vysokém rozlišení (HDTV) na nově vznikající platformě HD+. Satelitní operátor SES Astra uzavřel s německou vysílací skupinou ProSiebenSat1 Media AG kontrakt na spuštění tří TV programů ve vysokém rozlišení - půjde o stanice Sat.1 HD, Pro Sieben HD a eins kabel HD. Tyto programy zahájí HD distribuci v lednu 2010.

Se zahájením HD šíření zůstane zachována stávající distribuce ve standardním rozlišení.

HD+ bude přinášet satelitním televizním domácnostem přístup k novým HD programů, které významně rozšíří stávající nabídku na satelitech Astra. Připomeňme, že v květnu jako první se rozhodla do projektu HD+ vstoupit mediální skupina RTL Germany s programy RTL HD a Vox HD.

Platforma HD+ je nezávislá na operátorech a nabízí jim technické řešení a marketing. HD+ je otevřena pro všechny vysílatele. Se startem paketu HD+ se očekává, že dojde ke zvýšení povědomí a zájmu o příjem programů ve vysokém rozlišení.

Nabídka HD+ bude šířena na satelitu Astra (19,2°E) v kódovacím systému Nagravision. Příjem HD programů bude zpoplatněn. Detaily projektu budou oznámeny na veletrhu IFA 2009. Samotný projekt HD+ zahájí provoz na podzim letošního roku s programy RTL HD a Vox HD.



Podle průzkumů má více než 13 milionů německých domácností HD Ready či Full HD zobrazovací jednotku.

Televize ve vysokém rozlišení (HDTV) se začíná postupně prosazovat i v Německu. S rebrandingem Premiere na Sky Deutschland došlo k podstatnému obohacení nabídky o další stanice v HD - Disney Cinemagic HD, National Geographic Channel HD, History HD, Sky Sport HD, Sky Cinema HD, Discovery HD a Eurosport HD a doplňují nabídku FTA HD programů - Arte HD, Anixe HD a promo kanály Astra HD+ a Eins Festival HD. V polovině příštího měsíce odstartuje v HD německá veřejnoprávní televize ARD a ZDF. Kanály ARD HD a ZDF HD budou šířeny ve formátu 720p/50.

redakce





Reklama




Vybrané články