Quantcast

Jetix se na Disney Channel přemění 19.9.2009

| Tisk

logo Populární dětský kanál Jetix zmizí ve druhé polovině příštího měsíce z našich obrazovek. Od 19. září 2009 jej nahradí rodinný kanál Disney Channel. Půjde o první program známého amerického zábavního koncernu pod svoji značkou u nás.

Disney Channel bude divákům představen souběžně v České republice, na Slovensku a v Maďarsku pro které bude existovat společný feed. Disney Channel bude vysílat 24 hodiny denně. V ranních a dopoledních hodinách bude pro nejmladší diváky připraven speciální blok pořadů Playhouse Disney (na některých větších trzích vysílá jako samostatný dětský kanál). Programový blok Playhouse Disney je určen především dětem předškolního věku (2 až 5 let) a vysílá se ve všední dny od 6:00 do 7:00 a od 8:00 do 10:00 hodin a o víkendech od 6:00 do 8:30 hodiny.


Nové seriály Playhouse Disney:
Mistr Manny – Seriál Mistr Manny, který se odehrává v etnicky různorodé obci Sheetrock Hills, představuje postavičky nejrůznějších vlastností, chytlavou latinskoamerickou hudbu a zajímavé příběhy, v nichž se problémy řeší spoluprací a důvtipem.

Mickeyho klubík - představuje celé nové generaci dětí myšáka Mickeyho a jeho skvělou partu kamarádů, kteří zvou děti doma k zajímavým hrám, řešení problémů a překonávání překážek prostřednictvím zábavných, interaktivních dobrodružství.

Moji kamarádi Tygr a Pú - představuje Stokorcový les v živém animovaném seriálu. Tygr, medvídek Pú a další milované postavičky se zde setkají s novou kamarádkou, šestiletou holčičkou Darby. V každé epizodě se řeší nějaká záhada a Pú a jeho přátelé vedou přirozeně zvídavé diváky předškolního věku k vytvoření vlastního názoru na sociální a materiální svět, v němž žijí.


Nový kanál uvede během prvního víkendu tři celovečerní filmy - Hledá se Nemo, Program na ochranu princezen a Muzikál ze střední školy. Televize Disney Channel přinese i celou řadu dalších atraktivních titulů včetně premiérových epizod třetí řady seriálu Hannah Montana, s napětím očekávaného seriálu JONAS, druhé řady animovaného hitu Phineas & Ferb a první řady seriálu Sladký život Zacka a Cody. Disney ještě v září uvede původní film Disney Channel Cow Belles, Náhradníci, Lilo a Stitch, Americký drak: Jake Long, Kim Possible.

Stanice Jetix odstartovala v USA v roce 1990 pod názvem Fox Kids. Stal se novým programem koncernu News Corp. V dalších letech vstoupila do Evropy. V roce 2001 ve společnosti Jetix Europe získala většinový (73%) podíl Disney a prosadila přejmenování kanálu na Jetix. Po převzetí zbývajících podílů koncernem Disney bylo rozhodnuto přejmenovat všechny mutace z Jetix na Disney Channel v zemích, kde ještě se tento program nevysílal, respektive na Disney XD na dalších trzích, kde již působil hlavní kanál Disney Channel. Jetix se na Disney XD přeměnil již ve Francii (duben 2009) a totéž se očekává 19.9.2009 v Polsku. V Česku, na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku dochází k rebrandingu na Disney Channel.



Jetix / Disney Channel je přítomen v základních nabídkách multikanálových satelitních platforem Digi TV a UPC Direct. Dále je program šířen kabelovými a IPTV operátory.

V sekci Upload jsou umístěny programové tipy + program stanice Disney Channel na měsíc září.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články