Quantcast

Digitální televize UPC zařazuje History Channel a musiq1

| Tisk

logo UPC letos již popáté rozšiřuje nabídku své digitální televize. Od 8. září do ní zařadí hned dvě nové televizní stanice: dokumentární History Channel a hudební musiq1.

„Díky zařazení History Channel si mohou milovníci dokumentů v naší digitální televizi vybírat již ze čtrnácti dokumentárních programů. Ti naši zákazníci, kteří mají rádi hudbu, pak mají k dispozici již jedenáct programů nabízejících všechny žánry hudby - počínaje vážnou přes oddychovou a konče třeba rockovou,“ konstatuje v této souvislosti Václav Bartoň, generální ředitel UPC, a dodává: „Naše digitální televize znovu prokazuje, že pro české domácnosti představuje tu nejjednodušší cestu, jak se dostat jednak k těm nejznámějším světovým a současně i nejzajímavějším televizním programům nám nejbližší sousední země.“

History Channel je mezinárodní televizní stanice, která vysílá ve více než 140 zemích. Její program sleduje přes 200 milionů domácností. Věnuje se výhradně pořadům o historii. Nabízí jak faktografické, tak i odlehčené dokumenty, seriály a speciální série, často ověnčené různými oceněními. Divák nalezne ve vysílání bezkonkurenční množství původních pořadů nejen o dějinách starověku, moderních dějinách a vojenské historii, ale i pořady věnované dějinám vědy, techniky, dopravy či popkultury. History Channel vysílá 24 hodin denně, plně v českém jazyce. V digitální televizi UPC je součástí nabídky Plus.

musiq1 je slovenská hudební televizní stanice, cíleně orientovaná na mladou „youtubovou“ generaci ve věku 15-30 let. Je výjimečná množstvím vysílaných klipů slovenských a českých interpretů a skupin. Ve svém vysílání dává rovněž prostor profilovým rozhovorům s hudebními umělci a tvůrci a samozřejmě i těm nejnovějším informacím o aktuálnímu dění na domácí i světové hudební scéně. musiq1 vysílá 24 hodin denně a zákazníci digitální televize UPC ji naleznou v nabídce Standard.

Ceny za žádnou z nabídek digitální televize UPC se po zařazení těchto dvou televizních stanic nemění.



Zařazením History Channel a musiq1 se počet programů vysílaných digitální televizí UPC rozšiřuje na 97 včetně šesti programů v HD kvalitě. V české nebo slovenské verzi pak vysílá 77 programů. V této souvislosti společnost UPC upozorňuje, že obdržela informaci o ukončení distribuce signálu televizní stanice VOOM HD v Evropě. Vysílání této stanice bude proto v příštích týdnech nahrazeno HD vysíláním České televize, a to ihned, jakmile bude dostupné.

František Malina
tiskový mluvčí a ředitel PR





Reklama




Vybrané články