Quantcast

O čem je Nat Geo Music

| Tisk

logo Na český a slovenský trh zamířil další tématický kanál z dílny National Geographic Channel - Nat Geo Music. Stanice vysílá 24 hodiny denně 7 dní v týdnu nejlepší skladby nejlepších mezinárodních interpretů. Program je určen pro diváky ve věku 25 až 45 let.

Kanál Nat Geo Music byl poprvé představen v říjnu 2007, kdy se objevil na satelitní pay-tv platformě Sky Italia (Hot Bird, 13°E, CA NDS Videoguard). Nyní se kanál postupně rozšiřuje do zemí Afriky, Evropy, Latinské Ameriky, na Dálný Východ a nyní i k nám.

Nat Geo Music přináší divákům průřez světovou tvorbou prostřednictvím hudebních videoklipů, koncertů, rozhovorů s umělci a dokumentů týkajících se hudebního průmyslu a kultury spojené s ním. Moderátoři přinášejí rozhovory s interprety, akustické koncerty např. koncert Ben Harpera, Bebel Gilberta, Michaela Franti. Nat Geo Music vstoupil na český a slovenský trh v červenci 2009. Je to interaktivni tv stanice, má své web stránky http://worldmusic.nationalgeographic.com, kde je možné si stáhnout videoklipy, přečíst novinky a objednat emailem zasílání novinek z hudebního světa. Také je zde možné vidět top skladbu a video týdne.

obrázek Ačkoliv je Nat Geo Music určen pro placené platformy, vysílá na satelitu Eutelsat W2 dočasně volně. Satelitní diváci, provozovatelé satelitních, kabelových a IPTV platforem mohou posoudit obsahovou kvalitu této stanice. Po skončení tzv. promo šíření bude distribuční signál zakódován systémem BISS.

technické parametry:

satelit: Eutelsat W2 (16°E)
kmitočet: 11,062 GHz
polarizace: horizontální
SR: 5,722 Msymb/s


FEC: 5/6
video PID: 300
audio PID: 301
kódování (CA systém): žádný, plánován BISS

Na českém a slovenském trhu se vysílají pod značkou National Geographic již tři kanály - National Geographic Channel dokumenty o naší planetě a také Nat Geo Wild s přírodopisnými pořady a o budoucnosti naší planety. Obě tyto stanice se vysílají s českými DVB titulky (NGC i teletextovými). Během několika měsíců začne hlavní kanál National Geographic Channel vysílat s českým dabingem. Třetím kanálem NGC je Nat Geo Music.

Hlavní stanice National Geographic Channel i Nat Geo Wild jsou šířeny prostřednictvím platforem CS Link , Skylink a Digi TV. V UPC Direct je vysílán jen základní program NGC.

redakce





Reklama




Vybrané články