Quantcast

Mezzo HD od jara 2010. Co nabídne?

| Tisk

logo Během jara příštího roku zahájí vysílání ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) další kanál. Na trh zamíří televize Mezzo HD. Půjde o sesterský kanál stávajícího programu Mezzo ve standardním rozlišení (SD).

Mezzo HD bude vysílat z moderních technologí a přinášet svým divákům ten nejkvalitnější dostupný obsah pro náročnějšího televizního diváka složený ze 100% z nativního HD obsahu doplněného zvukem ve formátu 5.1 Surroud.

Kanál Mezzo HD bude vysílat operu, recitály, balety, jazz a koncerty vážné hudby. Obdobně jako SD verze televize Mezzo. Nový kanál v high-definition TV bude vysílat 24 hodiny denně 7 dní v týdnu a v prvním roce vysílání přinese 3 hodiny týdně nového obsahu v nativním HD, přímé přenosy každý měsíc a týdně přenosy z hudebních jazzových eventů. Ve druhém roce vysílání bude zdvojnásoben počet nového contentu v nativním HD. Ve třetím roce se o dalších 50 procent navýší obsah v HD a obohatí o exkluzivní relace.

Mezzo HD se bude opírat o vybudované renomé značky Mezzo, pod kterou kanál na trhu funguje již 17 let. Mezzo ve vysokém rozlišení bude určeno pro stejnou cílovou skupinu (muži 35+ let).


obrázek
Tabulka: Srovnání Mezzo HD s jinými obdobnými kanály na trhu podle posouzení provozovatele Lagardere Active



Kanál Mezzo HD vstoupí na trh zřejmě v březnu 2010 (termín bude ještě upřesněn). Na televizním trhu již působí dva obdobné kanály - Brava HDTV a Classica HD. Prvně uvedený program mohou přijímat i satelitní diváci v Česku a na Slovensku prostřednictvím nabídky platformy Skylink. Stanice postupně expanduje po Evropě a rychle si získává nové diváky. Nedávno se objevila i v nabídce francouzské satelitní DTH služby CanalSat. Druhý kanál Classica HD je určen pro německý trh a odstartoval relativně nedávno.

V současné době zatím není jasné, které platformy zařadí Mezzo HD do své nabídky. Podle plánovaných lokalizací formou DVB titulků bude stanice dostupná na domácím francouzském trhu, dále na ruském a polském trhu.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články