Quantcast

Magio Sat odstartuje 15. ledna 2010. V nabídce budou i 3 HD kanály

| Tisk

Společnost Slovak Telekom začne komerčně nabízet svoji satelitní placenou televizi. Magio Sat, jak se služba nazývá, bude koncovým zákazníkům k dispozici od 15.1.2010. Zákazníci se budou moci rozhodovat mezi dvěma většími balíčky programů a dále si mohou přiobjednat některý z pěti dalších prémiových balíčků.

Balíčky kanálů Magio Sat

Dva hlavní balíčky jsou pojmenovány Štart a Klasik a obsahují většinu známých neprémiových programů v českém nebo slovenském jazyce. Balíček Štart obsahuje všechny slovenské celoplošné kanály a navíc české programy ČT1, ČT2, Prima, TA3 i TV Lux. V nabídce satelitní televize je překvapivě Prima TV, která je z důvodu chybějících vysílacích práv stahována z nabídek kabelových a IPTV operátorů na Slovensku. Balíček Štart nepřináší prakticky nic zajímavého - většinu programů může přijímat z konkurenčních satelitních služeb jako je Skylink a CS Link .

Vyšší hodnotu má až balíček Klasik, který vedle programů z nabídky Štart obsahuje i filmové kanály Filmbox, Filmbox Extra, sportovní Nova Sport, Sport 1, Eurosport, dokumentární Viasat History, Viasat Explorer i Discovery Channel a Animal Planet. Balíček neobsahuje žádný kanál, který by nebyl dostupný v jiné satelitní platformě.

Z prémiových balíčků stojí za zmínku balíček Cinemax. Paket Magio Sat bude vůbec první satelitní službou, která bude nabízet kanál Cinemax 2. Z prémiových programových balíčků je zajímavý i HD paket. Ten obsahuje National Geographic Channel HD, který zatím není dostupný v žádné jiné satelitní platformě.

Základní balíček Štart:
programy: STV1, STV2, STV3, Markíza, TV Doma, TV JOJ, JOJ Plus, ČT1, ČT2, Prima, TA3, TV Lux
cena: 12,95 euro/měsíčně (390 SK) s DPH

Základní balíček Klasik:
programy: STV1, STV2, STV3, Markíza, TV Doma, TV JOJ, JOJ Plus, ČT1, ČT2, Prima, TA3, TV Lux, CNN, Film+ Filmbox, Filmbox Extra, Disney Channel, AXN, Spektrum, Discovery Channel, Animal Planet, National Geographic Channel, Viasat History, Viasat Explorer, Travel Channel, TV Paprika, Nova Sport, Sport 1, Eurosport, Minimax/Animax, Cartoon Network/TCM, MTV Czech, VH1 Europe, Jim Jam, Blue Hustler
cena: 18,95 euro/měsíčně (570,70 SK) s DPH

Prémiový balíček Cinemax:
programy: Cinemax, Cinemax 2
cena: 7,35 euro/měsíčně (221,60 SK) s DPH

Prémiový balíček HBO:
programy: HBO, HBO 2, HBO Comedy
cena: 7,95 euro/měsíčně (239,50 SK) s DPH

Prémiový balíček HBO + Cinemax:
programy: HBO, HBO 2, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax 2
cena: 9,95 euro/měsíčně (299,70 SK) s DPH

Prémiový maďarský balíček:
programy: RTL Klub, M1, M2, Cool, Hír TV, Duna TV, Magyar ATV, 4Story!
cena: 1,95 euro/měsíčně (58,80 SK) s DPH

Prémiový HD balíček:
programy: History HD, Eurosport HD, National Geographic HD
cena: 3,95 euro/měsíčně (119,- SK) s DPH



Zřízení služby Magio Sat bude zpoplatněno jednorázově 99,95 euro (3011,10 Sk). je ale možné ušetřit. V nabídce je také samoinstalační balíček za jednorázový poplatek 19,95 euro (601 Sk).

Distribuce Magio Sat

Služba Magio Sat bude šířena prostřednictvím vlastních transpondérů na izraelském satelitu Amos 3, společnosti Spacecom. Transpondéry pracují v normě DVB-S2, video složka používá kompresní formát MPEG-4/AVC, zvuk úsporný formát AAC. Další programy jsou šířeny na sousední družici Amos 2 na kapacitě rumunské platformy Dolce, se kterou vlastník platformy spolupracuje. Služba Magio Sat původně fungovala pouze v sousedním Maďarsku pod názvem T-Home. Na slovenském trhu bude nabízena pod vlastní značkou Magio Sat. Vzhledem k přítomnosti českých programů není vyloučena pozdější expanze do České republiky.

Platforma Magio Sat bude určena pro všechny slovenské zákazníky, kteří nejsou v dosahu IPTV platformy Magio. Satelitní signál pokrývá 100% území Slovenska a řadu dalších zemí.

Magio Sat testuje na satelitech Amos od podzimu. Signály budou kryptovány systémem Conax. Pro příjem se bude dodávat dotovaný set top box. Přístroj bude s kartou spárován.

redakce





Reklama




Vybrané články