Quantcast

Discovery HD Showcase nahradí 15.1.2010 stávající Discovery HD

| Tisk

logo Společnost Discovery Networks EMEA oznámila, že 15. ledna 2010 spustí ve střední Evropě nový kanál Discovery HD Showcase. Na tomto prémiovém kanálu uvidí diváci nejkvalitnější pořady z celé palety nejpopulárnějších pořadů společnosti Discovery Networks, ale i vybraný exkluzivní obsah. Nahrazuje tak kanál Discovery HD. Veškeré programy na Discovery HD Showcase jsou produkovány v HD, nikdy nejsou konvertovány z SD.

Diváci si nyní budou moci užívat svoje oblíbené pořady společnosti Discovery z velkého portfolia stanic exkluzivně v HD. Kanál Discovery HD Showcase obohacuje lokální nabídku společnosti Discovery, přičemž místnímu publiku bude nabídnuta spousta nových pořadů včetně cenami ověnčeného Deadliest Catch z Discovery Channel, Science of the Movies z Discovery Science a Austin Stevens Adventures z Animal Planet – a k tomu zbrusu nový unikátní obsah jako Globe Riders, jenž sleduje osudy mezinárodní skupiny motorkářů na cestě po Hedvábné stezce z Turecka do střední Číny.

Společnost Discovery byla již od samého začátku průkopníkem v prostoru HD a nadále hodlá divákům poskytovat zajímavý obsah,“ komentoval spuštění kanálu David Rey, COO v Discovery Networks EMEA. „Kanál Discovery HD Showcase zprostředkovává svět v úžasném obrazu a jeho pořady představují to nejlepší z programové nabídky společnosti Discovery Networks, produkované čistě ve vysokém rozlišení.”

Kanál Discovery HD Showcase maximalizuje potenciál vysílání ve vysokém rozlišení: zvukové efekty jsou realističtější, obraz je nesmírně živý a situace jsou působivější než kdykoli předtím, neboť neuvěřitelně reálný obraz diváky přenese přímo do středu dění.

Nové logo i současnější vzhled, o nějž se postarala firma BDA London ve spolupráci s týmem z Discovery Networks, odráží prémiový výběr pořadů a výjimečnou kvalitu vysílání. Nové znělky a předěly využívají odrazů skla a světla a vyzdvihují tak high-endovou značku.



Zatím není jasné, kde všude bude program Discovery HD Showcase šířen. Zástupci Skylinku na dotaz serveru parabola.cz uvedli, že o žádné změně distribuce/rebrandingu nemají informace. V případě změny o ní budou své zákazníky informovat. Stávající program Discovery HD je součástí HD nabídky platformy Skylink. Signál platformě dodává Canal Digitaal z Holandska.

Discovery je jednou z předních světových provozovatelů HD stanic, jenž své služby nabízí na takřka 50 trzích po celém světě. Discovery byl první globální vysílatel, jenž spustil kanál s vysokým rozlišením, který vysílal 24 hodin denně, sedm dní v týdnu – byl jím roku 2002 Discovery HD Theater v USA. Krom HD Theater nabízí společnost HD simulcastingové služby v USA pro Discovery Channel, Animal Planet, TLC, Science Channel a Planet Green. Discovery rovněž distribuuje do zahraničí tři HD kanály – Discovery HD, Animal Planet HD a TLC HD – a v říjnu 2008 spustila svou první mezinárodní HD simulcastingovou službu pro Discovery Channel v Japonsku.

redakce





Reklama




Vybrané články