Quantcast

Rok úspěchů TV Barrandov - sázka na českou notu nové stanici vyšla

| Tisk

logo Digitální stanice TV Barrandov slaví 1. výročí startu vysílání, které začalo 11. ledna 2009 v 11:01 hodin. Plnoformátová televize vstoupila na český mediální trh s ambicí dosáhnout v prvním roce vysílání 2 – 3% share, což se jí podařilo splnit i překonat.

TV Barrandov v červnu 2009 přistoupila k elektronickému měření sledovanosti formou peoplemetrů a očekávanou hranici 2% průměrného denního share překonala už v červenci 2009 (2,68%). V období 28. 12. 2009 až 3. 1. 2010 byl podíl dospělých diváků, tedy těch, kteří byli přítomni u obrazovky, po celý den v průměru 4,08%. Stanice tedy překonala cíl o více než 1% v průměrném celodenním share, než si stanovila na začátku vysílání. (zdroj: ATO – Mediaresearch).

TV Barrandov program zacílila na rodiny třicátníků, kterým nabídla českou filmovou klasiku, evropskou filmovou tvorbu, dokumentární cykly a také vlastní pořady.
Z původní produkce TV Barrandov zaznamenaly v prvním roce vysílání největší divácký zájem zpravodajské i zábavné pořady včetně dvou talk show. Objevem roku se stal fotograf Jan Saudek v roli moderátora, jehož talk show se probojovalo díky vysoké sledovanosti až do desítky nejúspěšnějších pořadů TV Barrandov. Překvapením je i originální předpověď počasí s moravskou rosničkou – Milošem Čížkem. Desítka nejsledovanějších pořadů TV Barrandov potvrdila širokou oblibu Zuzany Bubílkové a popularitu českých hvězd, které vystoupily v life-stylových a hudebních show.

Nejúspěšnější pořady vlastní tvorby dosáhly nadprůměrného share a sledovanosti nad 110 000 diváků, nejsledovanější pořad vlastní tvorby vidělo 239 540 diváků starších 15 let.

TOP 10 TV Barrandov 2009

Vlastní tvorba
1. Jak bude – předpověď počasí
2. Sametové hašteření – 20 let svobody očima Bubílkové a Knora
3. Politická střelnice – talk show Zuzany Bubílkové
4. České milování – cyklus příběhů o mezilidských vztazích
5. Tajemství královen popu – sonda do zákulisí života českých zpěvaček
6. Hlavní zprávy – denní zpravodajská relace
7. Talkshow Jana Saudka speciál – zvláštní vydání s hosty - moderátory
8. Talkshow Jana Saudka – nekonvenční fotograf poprvé v roli moderátora
9. Pelíšky slavných – magazín na téma „kde se slavní cítí jako doma“
10. Královny popu – hudební show z hradu Karlštejn
(řazeno dle share a ratingu ve skupině 15+ bez duplicity pořadů, zdroj: ATO – Mediaresearch)

Akvizici vládly v roce 2009 české filmy, které dosáhly až 17,94% share. Každý pořad v desítce nejúspěšnějších programů v oblasti akvizice za rok 2009 sledovalo více než 200 000 dospělých diváků, český film Bouřlivé víno vidělo například 258 000 diváků starších 15 let.

Akvizice
1. Bouřlivé víno
2. Zlatovláska
3. Třicet případů majora Zemana
4. Zralé víno
5. Pane, vy jste vdova!
6. Plavení hříbat
7. Mladé víno


8. Florenc 13:30
9. Vinobraní
10. Obecná škola
(řazeno dle share a ratingu ve skupině 15+, zdroj: ATO – Mediaresearch)

Pro rok 2010 TV Barrandov plánuje zachovat nejúspěšnější formáty a nasadit nové vlastní i zakoupené pořady.

V letošní programové nabídce kromě seriálu Nikdy neříkej nikdy s Aňou Geislerovou nabídne bulvární magazín Prominenti s moderátorkou Jitkou Asterovou nebo pořad, který divákům poradí jak změnit vizáž – Salon snů. Na obrazovce zůstává Zuzana Bubílková a její Politická střelnice, Ivan Mládek se sitcomem Cyranův poloostrov a cyklus o mezilidských vztazích České milování, jehož díly natočili renomovaní režiséři jako Věra Chytilová, Olga Sommerová nebo Oliver Malina Morgenstern. V únoru je pak očekáván návrat Šmoulů, které TV Barrandov nasazuje jako rodinnou alternativu v prime time mezi 19:00 a 20:00 hodinou. V akvizici bude nadále převládat evropská filmová tvorba, z amerických seriálů objeví nová série Merlose Place a detektivní Ostrov smrti. Každý pátek bude i nadále bude patřit českým filmům.

Janis Sidovský





Reklama




Vybrané články