Quantcast

UPC Direct: MTV Europe na novém transpondéru

| Tisk

logo Evropský feed hudební a lifestylové televize MTV se vysílá na novém kmitočtu. Abonenti platformy UPC Direct si musí přeladit své set top boxy na nové parametry. V současné době běží paralelní období - šíření na starém a novém kmitočtu s cílem zjednodušení celého procesu přesunu programu.

MTV Europe se pro klienty UPC Direct doposud vysílal na kmitočtu 11,973 GHz. To již brzy nebude pravda. MTV Networks zahájila šíření téhož programu na jiném transpondéru - na kmitočtu 11,739 GHz. Jedná se o stejný kmitočet, kde jsou vysílány i ostatní programy, které jsou dostupné pro klienty UPC Direct - tedy MTV Dance, MTV Hits, MTV Two, VH1 a VH1 Classic. Všechny kanály jsou v rámci simulcryptu šířeny pro klienty této platformy v systémech CryptoWorks a Nagravision. Signály využívají i ostatní satelitní pay-tv platformy a také kabeloví operátoři.

Přeladění přijímače se týká jen pouze těch abonentů, kteří sledují program MTV Europe na vlastních set top boxech, kde je nutné provést ruční naladění programu. Na zapůjčených přijímačích od UPC se přeladění provede zcela automaticky ve stand-by módu set top boxu.

technické parametry:

satelit: Astra 1M (19,2°E)
kmitočet: 11,739 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
kompresní formát: MPEG-2


service ID: 28662
video PID: 3121
audio PID: 3122 (anglicky)
CA systém: CryptoWorks (CAID 0D00, 0D02) a Nagravision 3 (CAID 1815)

Kanál MTV Europe je postupně stahován z nabídek kabelových a satelitních operátorů v České republice a na Slovensku. Důvodem je zahájení lokální mutace MTV Czech. Tu provozuje společnost CET21, provozovatel TV Nova. Česká verze je zatím na satelitu šířena v platformách CS Link a Skylink.

Provozovatel česko-slovenské verze MTV se zatím nedohodl na podmínkách šíření s provozovateli placených satelitních služeb UPC Direct a Digi TV. Ty zatím proto šíří evropskou verzi MTV v anglickém jazyce.

redakce





Reklama




Vybrané články