Quantcast

Filmbox Family s českou audio stopou na satelitu Hot Bird

| Tisk

logo Filmový kanál filmové a distribuční společnosti SPI International Filmbox Family zahájil k 1. březnu 2010 vysílání v českém jazyce a maďarském jazyce. Program je šířen prostřednictvím satelitu Hot Bird na pozici 13 stupňů východně prostřednictvím polské placené televize Cyfra+.

SPI získala licenci na filmový kanál Filmbox Family od české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) v září / septembru 2008. Program odstartoval ve stejný měsíc vysílání na polském trhu. Po zhruba 1,5 roce kanál expanduje a vstupuje na další trhy: český, slovenský a maďarský. Udělená licence platí také pro Srbsko, Chorvatsko, Černou Horu, Slovinsko, Rumunsko a Bulharsko.

Filmbox Family bude první z kanálů ve standardním rozlišení (SD), který bude multiteritoriální - tedy stejný obsah pro více zemí. Lišit se bude jen lokalizací formou dabingu. Tato strategie může výrazně zefektivnit náklady za distribuci a šíření programů SPI International.

Kanál Filmbox Family prochází v březnu výraznou proměnou - dochází i úpravě grafiky a loga. Nový vzhled byl navržen v úzké spolupráci s týmem grafiků a dětských psychologů.

Filmbox Family je určen speciálně pro potřeby rodin - ve vysílání si najdou své filmy jak děti, tak i rodiny.

technické parametry:

satelit: Hot Bird (13°E)
kmitočet: 10,796 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
kompresní formát: MPEG-2


service ID: 15714
video PID 173
audio PID 132 (polsky), 133 (česky), 134 (maďarsky)
CA systém: Conax (pro platformu N), Mediaguard 2 (pro paket Cyfra+)

Na českém a slovenském trhu se pod značkou Filmbox šíří kanály Filmbox, Filmbox Extra a Filmbox HD. Licenci k těmto kanálům drží společnost HELP FILM. Filmbox Family bude v pořadí již čtvrtým programem pod touto značkou.

Kanály Filmbox jsou klasické basicové kanály. Jsou dostupné v nabídce platformy Skylink (Filmbox a Filmbox Extra i v paketu CS Link ).

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články