Quantcast

Viasat Nature East startuje 3. května 2010

| Tisk

logo Modern Times Group MTG AB, mezinárodní zábavní vysílací skupina, dnes oznámila, že Viasat Broadcasting spustí nový tématický kanál Viasat Nature East dne 3. května 2010. Nová stanice je mezinárodní verzí sesterské severské stanice Viasat Nature šířený na placené satelitní službě Viasat (Sirius 4, pozice 4,8 stupně východně).

Viasat Nature East bude šířen ve 25 zemích střední a východní Evropy. Program bude šířen prostřednictvím vlastní DTH služby Viasat na satelitu Sirius 4 pro Estonsko, Lotyšsko, Litvu a na Ukrajině od samotného startu. Stanice bude rovněž dostupná pro zákazníky ruské placené platformy Raduga TV ve které MTG koupila v únoru letošního roku 50 procent akcií. Program Viasat Nature bude dále dostupný přes tzv. třetí subjekty ve 25 zemích střední a východní Evropy, kteří provozují placenou televizi. Do své nabídky Multi platformy Skylink jej zařadí společnosti TradeTec a Towercom. Nová stanice bude vysílat v češtině.

plánované technické parametry pro DTH příjem v ČR/SR:

satelit: Astra 1G (23,5°E)
kmitočet: 11,797 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
platforma: Skylink
kódování (CA systém): CryptoWorks + Irdeto

Jednání probíhají s dalšími operátory, včetně UPC DTH.

Stanice Viasat Nature East bude vysílat oceněné přírodopisné snímky, pořady o zvířatech a o životě volně žijících zvířat. Televize nakoupila atraktivní materiály od BBC, ITV Global, ORF a TWI.



Viasat Broadcasting ve střední a východní Evropě provozuje placené kanály TV1000 East, TV1000 Poland, TV1000 Balkan, TV1000 Russian Kino, TV1000 Action East, Viasat Sport East, Viasat History a Viasat Explorer. Poslední z uvedených programů se také vysílají v Česku a na Slovensku. Programová služba Viasat Nature East bude třetím kanálem pod značnou Viasat u nás.

Skupina dále provozuje stanice TV1000 Premium, Viasat Sport Baltic, Viasat Golf a Viasat Hockey šířené v pobaltských zemích.

Viasat Nature ve verzi pro Skandinávii (Norsko, Finsko, Dánsko, Švédsko) vysílá již od roku 1998. Pod stávající značkou Viasat Nature od roku 2002.

Viasat Broadcasting nabízí placenou televizi pro více než 40 milionů domácností.

redakce





Reklama




Vybrané články