Quantcast

Novinky UPC Direct: Sky News, Bloomberg, Travel Channel, VH1

| Tisk

logo Do satelitní platformy UPC Direct z nové orbitální pozice 0,8°W ze satelitů Thor 5 a Thor 6 míří další programy. Ve čtvrtek 29.4.2010 ve 12:00 hodin bylo zahájeno testovací vysílání dalších placených programů, které se stanou součástí nabídky UPC Direct pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

Na novém kmitočtu 11,862 GHz ze satelitu Thor 5 s celoevropským pokrytím se vysílají programy, které budou od počátku dostupné pro klienty nejstarší středoevropské digitální satelitní pay-tv. Na této frekvenci bylo nejprve podle plánů ukončeno vysílání maďarských kanálů Duna I SD, Duna I HD a Duna II Autonómia, které nyní najde zájemce na novém kmitočtu 12,341 GHz, pol. V, SR 28000, FEC 7/8. Uvolněná kapacita byla využita pro zapojení nových kanálů pro potřeby UPC.

technické parametry:

satelit: Thor 5 (0,8°W)
kmitočet: 11,862 GHz
polarizace: horizontální
SR: 28000
FEC: 7/8
norma: DVB-S
modulace: QPSK

šířené programy:

Discovery World (není pro UPC Direct)
Discovery Science (není pro UPC Direct)
Discovery Travel and Living (není pro UPC Direct)
Travel Channel
VH1 European
Eurosport 2 Bundesliga (Eurosport 2 North East Europe)
BBC World News (free-to-air)
Bloomberg
Sky News
Al Jazeera English

(r) P4 (free-to-air)
(r) Radio Norge (free-to-air)

Většina programů je kryptována systémy Nagravision 3 + CryptoWorks (pro karty UPC Direct) a Conax. Výjimkou jsou tématické kanály Discovery World, Discovery Science a Discovery Travel and Living, které používají pouze systém Conax (CAID 0B00). Je proto možné, že tématické televize Discovery se stanou součástí nabídky UPC DTH, provozovatele platformy, po dalším rozšiřování nabídky.



V době publikování textu stanice Eurosport 2 ještě nevysílala.

Stávající vysílání programů UPC na nové pozici 0,8°W je zatím ve formě neveřejných testů. Oficiální vysílání programů z nové pozice bude zahájeno již v sobotu 1.5.2010, kdy začne proces reinstalace parabol u stávajících abonentů UPC DTH.

UPC DTH uzavřela v létě loňského roku smlouvu se skandinávským satelitním operátorem Telenor Satellite Broadcasting (TSBc) na pronájem dalších 7 transpondérů na satelitech Thor 5 a Thor 6. Od května 2010 bude po dobu maximálně 4 měsíců probíhat souběžné vysílání služby z původní i nové pozice s tím, že nové programy, včetně nových služeb bude operátor poskytovat už jen na satelitech Thor.

S přesunem služby na Thor dojde k podstatnému zkvalitnění a rozšíření programové nabídky a také spuštění balíčku stanic ve vysokém rozlišení. V nabídce budou novinky pro DTH příjem u nás: Rush HD a ESPN America HD. V nabídce nebude chybět ani české HBO HD.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články