Quantcast

Anixe HD omezila HD vysílání na satelitu Astra 19,2E

| Tisk

logo Německá komerční televize Anixe HD redukuje volné vysílání ( FTA) na evropském satelitním systému Astra, pozice 19,2°E. Od dnešního dne je vysílání Anixe HD ve vysokém rozlišení (HDTV) dostupné ve vymezených časech.

Od pondělí do soboty mohou diváci evropského systému Astra na pozici 19,2°E přijímat vysílání Anixe HD pouze ve večerních hodinách a také po celou neděli. Ve zbývajícím čase mohou příjemci signálů z pozice 19,2°E sledovat stanici pouze v klasickém SD formátu (standardní rozlišení). Důvodem redukce vysílání na pozici 19,2°E je snaha snížit náklady za satelitní distribuci.

technické parametry Anixe HD (omezené HD vysílání):

satelit: Astra 1M (19,2°E)
kmitočet: 10,832 GHz
polarizace: horizontální
SR: 22000
FEC: 2/3
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
kódování (CA systém): žádný (FTA)

Z pozice 19,2°E je Anixe HD šířeno v těchto časech:

pondělí až sobota: 20:15 až 9:45 hodin
neděle: po celý den


obrázek

Majitelé natáčecích parabol, uživatelé duo LNB a uživatelé parabol fixně nasměrovaných na pozici 23,5°E mohou stanici Anixe HD sledovat po celých 24 hodin. Satelit Astra 3B se stal novým distribučním médiem pro kabelové a IPTV operátory v německy hovořících zemích. Signál i na této pozici je šířen FTA. Informace netěší zejména diváky v německy hovořících zemích, kde je standardně přijímána pouze Astra, 19,2°E.

technické parametry Anixe HD (24 hodinové HD vysílání):

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,032 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 9/10
norma: DVB-S2
modulace: QPSK
kódování (CA systém): žádný (FTA)

Majitelé starších satelitních SD set top boxů mohou přijímat vysílání Anixe HD v SD rozlišení po celých 24 hodiny denně z pozice 19,2°E.

technické parametry Anixe SD (omezené SD vysílání):

satelit: Astra 1H (19,2°E)
kmitočet: 12,460 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500


FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK
kódování (CA systém): žádný (FTA)

Kanál Anixe HD odstartoval jako vůbec první německý komerční FTA kanál ve vysokém rozlišení (HDTV) v květnu roku 2006. Televize později vyšla vstříc divákům bez HD set top boxů a spustila kanál Anixe v SD rozlišení. Provoz stanice je financován z reklamy a teleshoppingu.

Provozovatel stanice Anixe HD / Anixe SD chce rozšířit portfolio svých služeb a spustit Anixe 3D - tedy kanál ve trojrozměrném obrazu (3DTV). První 3D obsah televize Anixe nabídla v nočních hodinách. Pro sledování 3D obrazu je nutný 3D televizor a speciální brýle.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články