Quantcast

Prima COOL a Z1 testují v paketu Digi TV

| Tisk

logo Česká nabídka multiregionální satelitní placené televize Digi TV se rozšíří o další dva programy - druhý programy Primy Prima COOL a zpravodajskou televizi Z1. Testovací vysílání obou kanálů bylo na této platformě zahájeno dnes odpoledne, krátce po zahájení testů TV Barrandov.

Prima COOL je druhý program celoplošné TV Prima a zaměřuje se na seriály a filmy. Určen je zejména mladým divákům. Kanál vysílá denně od cca 11:00 do cca 5:00 hodiny ráno, o víkendech od cca 8:00 do cca 5:00 hodin ráno. Ve všedních dnech vysílá od 6:00 do cca 11:00 hodiny na stejné pozici další kanál stejného provozovatele - R1 s regionálním zpravodajstvím a seriály.

Z1 je česká stanice, která se v současnosti koncentruje na ekonomické zpravodajství, talk show a o víkendech na dokumentární filmy.

Prima COOL / R1 vysílá na pozici po rumunské stanici Credo a Z1 po rumunské stanici Pro TV International.

technické parametry:

satelit: Intelsat 10-02 (1°W)
kmitočet: 12,687 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK
kódování (CA systém): Nagra Media Access (Nagravision 3/4)



programy:

Prima COOL / R1 (ID: Prima Cool)
Z1 (ID: Z1 News)

Společnost RCS/RDS, poskytovatel služby Digi TV, se rozhodl rozšířit nabídku o chybějící a žádané české stanice TV Barrandov, Prima COOL / R1 a Z1, které může zájemce přijímat v rámci digitálních terestrických sítí 2 a 3 a jsou také v nabídce konkurenčních satelitních platforem.

Digi TV je multikanálová placená televize, která si získala oblibu u domácností ve střední a východní Evropě bohatou nabídkou programů za nízkou cenu předplatného. Před měsícem zahájil vysílání na této platformě exkluzivní česko-slovenský sportovní kanál Digi Sport s lukrativními sportovními přenosy. Mimo jiné z anglické Premier League.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články