Quantcast

UPC Direct na Astře ukončil EPG a informuje o přeladění

| Tisk

logo Středoevropská satelitní placená televize UPC Direct začala upozorňovat své klienty na satelitním systému Astra na blížící se konec šíření na Astře a o nutnosti přeladit parabolu na nový satelit. Společnost UPC DTH, poskytovatel této služby, ukončil vysílání standardního elektronického programového průvodce (EPG) na všech svých programech a některých z nich se objevil EPG event s důležitou informací pro abonenty služby, kteří jsou ještě na Astře.

Poslední výstraha před vypnutím je EPG event, který je připojen na několika programech. V českém EPG slotu se objevila tato informace:

Důležité oznámení!

Vážený zákazníku, abyste i nadále mohl využívat našich služeb, kontaktujte prosím co nejdříve naše zákaznické centrum na tel. čísle 222 999 900 kvůli přetočení Vaší paraboly.

Tento text v češtině se objevil na několika českých a slovenských programech. Konkrétně.

České a slovenské programy s EPG výstrahou:

TA3, STV1 (Jednotka), MGM, AXN, Viasat Explorer, Viasat History, Travel Channel

Mezinárodní programy s EPG výstrahou:

Boomerang, Cartoon Network

Informaci v maďarštině o nutnosti přeladit parabolu najdou abonenti u některých maďarských programů:

Maďarské programy s EPG výstrahou:

Viasat 3, Comedy Central

Informace v EPG je adresována zejména abonentům služby, kteří využívají samostatnou prepaid přístupovou kartu UPC ve vlastním přijímači. Tyto karty jsou anonymní. Provozovatel nemá na tyto klienty žádný kontakt a tedy i jiný způsob, jak tyto klienty oslovit. Ostatní smluvní klienti již dříve obdrželi dopis o nutnosti přesměrování paraboly. Drtivá většina z nich již přijímá služby z nové pozice 0,8°W. Přetočit parabolu si mohl zákazník sám nebo využít bezplatného přetočení satelitní antény odbornou firmou.



Veškeré programy platformy UPC Direct včetně elektronického jízdního řádu (EPG) s množstvím nových programů a služeb najde klient od května / mája 2010 na novém satelitním systému Thor 5 a Thor 6 na pozici 0,8°W, který provozuje norský satelitní operátor Telenor Satellite Broadcasting (TSBc), jeden z významných satelitních operátorů v Evropě.

UPC DTH podepsal v létě loňského roku kontrakt s TSBc na kapacitu na satelitech Thor, které se stávají novým domovem pro nejstarší digitální satelitní placenou televizi u nás. Z nové pozice bude firma poskytovat služby na území České republiky, Slovenska, Maďarska a také Rumunska. V poslední zmíněné zemi pod značkou Focus Sat.

S přesunem na satelity Thor došlo k výraznému zlepšení technické kvality poskytovaných programů. Z nové orbitální pozice je také poskytován balíček programů ve vysokém rozlišení (HDTV). Provozovatel se tak stal největším poskytovatelem placeného HD obsahu u nás.

Na původním satelitním systému Astra bude vysílání programů platformy ukončeno k 30.9.2010.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články