Quantcast

CS Link: Jednání o sloučení byla neúspěšná

| Tisk

logo V pondělí 27.9.2010 se v médiích objevily zprávy ohledně prodeje platformy CS Link . Informace podané byly podle společnosti Media Vision účelově zkreslené, nepravdivé a neúplné. Jak to tedy je ve skutečnosti? Server parabola.cz proto oslovil Daniela Kličku, ředitele společnosti Media Vision, provozovatele platformy CS Link, aby čtenářům umožnil nahlédnout do zákulisí jednoho z významných operátorů na českém a slovenském trhu.

Parabola.cz: Je pravda, že CS Link kupuje konkurenční operátor Skylink?

logo Daniel Klička, Media Vision: :) V žádném případě, obě strany sice došly před časem k závěru, že spolupráce v podobě sloučení obou firem by mohla přinést jistý efekt, ovšem tato několik měsíců trvající jednání byla uzavřena, nikoli však dohodou. Jinými slovy jednání o sloučení neúspěšně proběhla, žádná ze stran nebyla ochotna ani ke skutečnému prodeji právě druhé straně.

Rozlišujme tedy prosím mezi fúzí - sloučením firem, kdy každá ze stran drží určitý podíl ve společné firmě a prodejem, kdy původní majitel převede své vlastnické právo na kupujícího.
To je zřejmě některým lidem z branže nejasné..

Je pravda, že CS Link je na prodej či před prodejem? Nebo je CS link už prodán?

Není, ostatně jako vždy když právě v tuto dobu vyjde zpráva z "důvěryhodného" zdroje komentující situaci u CS Link či dříve v Gitalu, vzpomeňme například domnělé problémy naší platformy na podzim 2008. Spíše mne napadá otázka, najde se ještě někdo se zdravým rozumem, kdo těmto účelovým fámám ještě důvěřuje? Věřím, že i v rámci konkurenčního boje by člověk měl ctít alespoň minimální úroveň svého jednání...

Je CS Link ve ztrátě 70 mil. korun? Můžete to komentovat? Jak je na tom CS Link po finanční stránce?



To je jen další nesmysl, není a nikdy nebyl. Sama informace hovořící právě nyní o jakémsi finančním výsledku ke konci listopadu 09 je zvláštní. Fiskální rok Media Vision končí 31.12. Nejsem sice oprávněn sdělovat finanční výsledky naší společnosti, nicméně Vám mohu s klidným svědomím sdělit, že rok 2009 jsme uzavřeli s kladnými čísly, tak jako roky předchozí. Navíc, naše hospodaření není zatíženo jakýmikoli úvěry...

Co mohou od CS Linku nyní zákazníci očekávat?

Seriózní přístup a stabilitu firmy, které se daří naplňovat své plány a přinášet uživatelům takovou svobodu výběru služeb, jakou žádného jiného poskytovatele nejen satelitní televize nenaleznou, díky čemuž zejména v posledních měsících zaznamenáváme rapidní nárůst zájmu o karty (v posledních, a to i letních měsících překračujeme hranici 20.000 karet měsíčně), i placenou TV.

Děkuji Vám za rozhovor.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články