Quantcast

Přes 400 000 českých domácností sleduje digitální TV UPC Digital

| Tisk

logo Počet zákazníků placené digitální kabelové televize UPC prolomil během září čtyřsettisícovou hranici. Digitální televizní nabídku od UPC tak sleduje téměř každá desátá česká domácnost. Připočtou-li se k zákazníkům digitální televize UPC i zákazníci její analogové nabídky, pak uživatelem placených televizních služeb UPC je přibližně každá osmá česká domácnost z celkového počtu 4,3 mil.

Digitální televize vítězí u rozhodující většiny našich zákazníků. Přes sto televizních kanálů, z toho na osmdesát v češtině, HD televizní programy, pravidelná 3D televizní nabídka, technický servis a HD/PVR box – to vše společně se pro českou domácnost stává přesvědčivým důvodem proč zvolit placenou digitální kabelovou televizi,“ říká Václav Bartoň, generální ředitel UPC a dodává: „v dnešní nelehké ekonomické době podporuje zájem o digitální televizi UPC i skutečnost, že využívá-li ji zákazník v doporučené kombinaci s internetem či telefonní službou, výrazně ušetří, než kdyby si zabezpečoval každou službu zvlášť.“

Podle průzkumu Klientského centra UPC je v současnosti největším zákaznickým magnetem již zmiňovaný HD/PVR box, který si během posledního půl roku spolu s digitální televizí objednává na 75 % nových zákazníků. HD/PVR Box totiž kombinuje výhody záznamového zařízení (videorekordéru) s možností přijímat vybrané programy ve vysokém rozlišení (High Definition). Díky vestavěnému disku si zákazník může nahrát desítky hodin záznamu v běžné i v HD kvalitě. HD/DVR box navíc umožňuje pozastavovat přímé přenosy (funkce Time Shift) a nahrávat více programů najednou. Podle stejného průzkumu spatřují uživatelé HD PVR Boxu jeho největší výhodu v tom, že nejsou závislí na časovém rozvrhu jednotlivých pořadů jednotlivých televizí: až 90 % z nich se ztotožňuje s názorem, že televize s HD PVR Boxem není pánem jejich času, ale, že je tomu přesně naopak – díky tomu si mohou sledovat pořady, které je zajímají, v čase, který si vyberou.



Digitální televize UPC aktuálně nabízí až 109 televizních kanálů. Přes osmdesát z nich přitom vysílá v české nebo slovenské jazykové verzi a dvanáct ve vysokém rozlišení (HD). HD programy jsou v nabídce UPC – na rozdíl od zvlášť placených HD nabídek ostatních provozovatelů - k dispozici bez jakéhokoliv příplatku. Všechny jsou šířeny v pokročilém kompresním formátu MPEG4.

František Malina
tiskový mluvčí a ředitel PR





Reklama




Vybrané články