Quantcast

Travel Channel HD zahajuje vysílání

| Tisk

logo Dnes 15.11.2010 zahajuje pravidelné vysílání ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) další mezinárodní kanál - Travel Channel HD. Stanice je od počátku dostupná na českém a slovenském trhu. Jako první jej do své nabídky zařadila DTH služba Skylink, která se zároveň stává distribuční platformou.

Travel Channel HD bude vysílat odlišný obsah od svého sesterského kanálu Travel Channel ve standardním rozlišení. HD verze stanice bude vysílat s českým dabingem. Vedle české zvukové stopy bude program vysílán i anglicky, holandsky a maďarsky. Dále s holandskými a chorvatskými DVB titulky. Jazykové verze napovídají, kde všude se bude od počátku nový kanál vysílat.

Travel Channel HD vysílá 24 hodiny denně 7 dní v týdnu.

logo Stanice Travel Channel HD bude divákům přinášet dobrodružné dokumenty, diváky provede blízkými a vzdálenými destinacemi, představí charakteristická jídla, nápoje a zvyky v jednotlivých regionech.

technické parametry:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,109 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
kódování (CA systém): Irdeto / CryptoWorks
karty: Skylink


umístění: placená nabídka HD Plus

Travel Channel HD je od počátku umístěn do placené nabídky HD Plus bez navýšení ceny. Pro příjem stanice je nutné provést nové naskenování DVB-S2 transpondéru platformy Skylink.

Původní SD kanál Travel Channel vysílá v 19ti jazycích ve 117 zemích Evropy, Středního Východu a Afriky. Provozuje jej nezávislá společnost Travel Channel International Limited (TCI) se sídlem v Londýně (Velká Británie).

ČTĚTE TAKÉ:
* Program na první dny

redakce





Reklama




Vybrané články