Quantcast

Fashion One HD odstartoval na satelitu Eurobird 9A

| Tisk

logo Nabídka programů ve vysokém rozlišení se na satelitu Eurobird 9A (9°E) opět rozšiřuje. Dnes odpoledne 29.11.2010 zde začal vysílat Fashion One HD, sesterský kanál Fashion One známého ze standardního rozlišení. Fashion One HD je simulcast k Fashion One (SD). Program je stejný, liší se jen logem a pochopitelně technickou kvalitou.

Fashion One HD je v pořadí druhým módním kanálem v high-defition na této pozici. Před několika měsíci zde zahájil HD distribuci francouzský kanál Fashion HD (FTV HD).

Fashion One HD přináší široký rozsah lifestylových a reality show, módu a zábavní content, včetně mezinárodních módních přehlídek, profily top designérů, fotografů, modelek a modelů a nejnovější informace ze zábavního showbyznysu. Doposud by program šířen jen přes malajský satelit Measat 3 na pozici 91,5°E (o této události stále běží informace v rotujícím proužku v dolní části obrazovky). Spuštění HD verze je reakcí na rostoucí poptávku diváků v Asii a dalších částech světa po obsahu ve vysokém rozlišení.

Fashion One je plně vlastněn dceřinou společností Bigboot Entertainment a plně integrován do zábavní a produkční společnosti s kancelářemi v Los Angeles, Hong Kongu, Singapuru, Cebu a Hamburku. Specializuje se na film a televizní HD produkci, post-produkci a distribuci. Bigfoot Entertainment je vlastněna Bigfoot Ventures Ltd z Hong Kongu.


obrázek

technické parametry:

satelit: Eurobird 9A (9°E)
kmitočet: 11,938 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK
service ID: 923


video PID: 1023
audio PID: 1123
CA systém: žádný


obrázek

Fashion One HD se vysílá v kompresním formátu MPEG-4/H.264 s video bit ratem 7,3 Mbit/s při rozlišení 1920x1080.

SD verze Fashion One je šířena přes evropský satelitní systém Hot Bird (13°E), freq. 11,585 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S. Signál je šířen FTA.

redakce





Reklama




Vybrané články