Quantcast

Změna v digitalizaci ČT ve Svitavách a Žďáru nad Sázavou

| Tisk

logo ČT zatím nemůže spustit digitální dokrývače ve Svitavách a Žďáru nad Sázavou, nevypne proto analogové vysílače ČT2 v obou městech, ani závislé převaděče ČT2 na dalších místech.

Česká televize je nucena změnit harmonogram digitalizace ve Svitavách a Žďáru nad Sázavou. K původně plánovanému termínu 30. listopadu 2010 nemohou být v obou městech spuštěné digitální dokrývače na Kamenné Horce a Harusově vrchu, neboť Česká televize zatím neobdržela pro tyto lokality od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) kmitočty potřebné k vysílání. Náhradní termín zatím ještě není známý, ale ČTÚ na řešení problémů usilovně pracuje.

Česká televize proto oddaluje také avizované vypnutí analogových vysílačů velkého výkonu ČT2 Svitavy – Kamenná Horka (58. kanál) a ČT2 Žďár nad Sázavou – Harusův vrch (49. kanál) i dalších 12 závislých analogových převaděčů ČT2: Branná, Březová nad Svitavou, Bystřec, Bystřice nad Pernštejnem, Česká Třebová, Horní Čermná, Jablonné nad Orlicí, Kunvald, Olešnice, Petrov, Přibyslav a Vítějeves. Všechny tyto analogové vysílače se měly odmlčet krátce před půlnocí na 1. prosince 2010. Zůstanou však prozatím v provozu, a to až do spuštění zmíněných digitálních opakovačů ve Svitavách a Žďáru nad Sázavou.

O nových termínech spuštění digitálních a vypnutí analogových vysílačů na uvedených místech bude Česká televize informovat ihned, jakmile se Českému telekomunikačnímu úřadu podaří vyřešit související kmitočtovou agendu.



Všechny ostatní kroky plánované k 30. listopadu 2010 proběhnou beze změny. Vypnutý bude analogový vysílač ČT2 velkého výkonu Valašské Meziříčí – Radhošť (49. kanál) a řádný provoz ukončí také 6 analogových převaděčů: ČT1 Bečov nad Teplou, ČT1 Dobřív, ČT1 Hranice u Aše, ČT2 Hutisko, ČT1 Jistebnice a ČT2 Střítež nad Ludinou.

Štěpán Janda
Tiskový útvar ČT





Reklama




Vybrané články