Quantcast

UPC Direct: Konec Rush HD

| Tisk

logo Dnes 4.1.2011 v 10:00 hodin bylo ukončena distribuce programu Rush HD v rámci nabídky středoevropské satelitní placené televize UPC Direct. Důvodem ukončení poskytování Rush HD je zastavení distribuce programu společností Canal Digital Group, provozovatele skandinávské satelitní pay-tv služby Canal Digital, jehož signál byl společný pro obě satelitní pay-tv služby.

Rush HD se zaměřoval na adrenalinové sporty jako například snowboarding, windsurfing, bungee jumping (skok na laně), cliff diving (skok z útesu do vody). Program byl kompletně vysílán v nativním HD rozlišení v 1920x1080i. K dispozici byl pouze zvukový doprovod v anglickém jazyce.

technické parametry, kde vysílal Rush HD:

satelit: Thor 5 (0,8°W)
kmitočet: 11,785 GHz
polarizace: horizontální
SR: 30000
FEC: 3/4


norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
CA systémy: Conax + CryptoWorks + Nagravision
přístupové karty: Canal Digital a UPC Direct

Rush HD byl součástí programového balíčku Direct HD, který je možné si objednat za 149 Kč měsíčně jako doplňkový balíček. Nutný je samozřejmě HD set top box, který si může klient od provozovatele pronajmout, případně použít vlastní přijímač.

Zatím není známo, zda Rush HD bude nahrazen v HD balíčku jinou stanicí. Nabízí se několik možností - Canal Digital stěhuje do evropského svazku satelitu Thor 5 několik kanálů, které mohou najít uplatnění i v regionu střední Evropy - Nat Geo Wild HD, dále MTVN HD a Animal Planet HD.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články