Quantcast

UPC Direct: Eurosport 2 North East změna kmitočtu

| Tisk

logo Sportovní kanál Eurosport 2 North East (Eurosport 2 NEE) mohou abonenti UPC Direct od 15.2.2011 přijímat už jen z jednoho kmitočtu z orbitální pozice 0,8°W. Dnes totiž došlo k vypnutí tohoto programu na kapacitě UPC Direct. Tentýž program je abonentům nyní poskytován z kapacity, kterou přímo provozuje společnost Telenor Satellite Broadcasting (TSBc).

Eurosport 2 North East do dnešního dne vysílal v rámci nabídky UPC Direct ze dvou transpondérů - freq. 11,727 GHz, pol. V a 11,862 GHz, pol. H. Vysílání na prvně uvedené frekvenci bylo dnes ukončeno.

Na dotovaných set top boxech operátora není třeba provádět žádné úpravy. Přístroje jsou již delší dobu nakonfigurovány na příjem kanálu Eurosport 2 North East z nového kmitočtu. Stanice je umístěna na 86. programovou pozici v EPG operátora a to jak v České republice, tak i na Slovensku.

Majitelé vlastních set top boxů - pokud jim nyní nefunguje Eurosport 2 NEE - musí provést nové vyhledávání. Do přístroje uživatel zadá níže uvedené parametry.

technické parametry příjmu - Eurosport 2 North East:

satelit: Thor 5 (0,8°W)
kmitočet: 11,862 GHz
polarizace: horizontální
SR: 28000
FEC: 7/8
norma: DVB-S
modulace: QPSK
CA systém: CryptoWorks + Nagravision 3 + Conax
pakety: UPC Direct, Focus Sat, Canal Digital

service ID: 1608


video PID: 512
audio PIDy: 640 (anglicky), 641 (dánsky), 642 (česky), 643 (maďarsky), 680 (rumunsky)

Důvodem původního duplicitního šíření Eurosport 2 byl dva různé feedy pro český + slovenský a maďarský trh. Maďarská verze, která dříve vysílala přenosy Premier League skončila a byla nahrazena Eurosport 2 North East ke které byl později (koncem června 2010) připojen i český komentář. Abonenti tak měli po řadu měsíců možnost přijímat dvě verze stanice se stejným obsahem.

Uvolněná kapacita může být v budoucnu využita pro další rozšíření nabídky společnosti UPC DTH, která službu poskytuje.

UPC DTH a Canal Digital Group od vstupu UPC na pozici 0,8°W spolupracují. Canal Digital poskytuje abonentům UPC Direct řadu programů ve standardním (SD) i vysokém rozlišení (HD). Simulcrypt opačným směrem (poskytnutí obsahu UPC klientům ve Skandinávii) zatím neprobíhá.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články