Quantcast

CS Link: Kanály AXN testují na novém kmitočtu

| Tisk

logo Rodina seriálových a filmových kanálů AXN - AXN, AXN Sci-Fi a AXN Crime testuje na novém transpondéru satelitu Astra 3B (23,5°E). Probíhá tak příprava na migraci stanic AXN z pražského uplinku platformy CS Link na Kavčích horách na uplink Hilversum v Nizozemí, odkud se budou některé programy pro klienty CS Link v budoucnu vysílat.

Službu CS Link provozuje společnost Media Vision. Rada na nedávném 13. zasedání zaregistrovala změnu majitele - převod 100 procent obchodního podílu ze společnosti SP D CORPORATION B.V. na společnost M7 Group S.A.

M7 Group se stává novým provozovatelem služby CS Link a rozšíří tak rodinu satelitních platforem, které provozuje - v Nizozemí Canal Digitaal, v Belgii TV Vlaanderen a TéléSAT a v Rakousku AustriaSAT.

technické parametry:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,914 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK



Set top box na těchto parametrech najde tři nové pozice AXN CZ, AXN Sci-Fi CZ a AXN Crime CZ. Na prvních dvou zatím běží volné vysílání stanice Rijnmond TV. V případě AXN Crime zatím nejsou připojeny PIDy, takže kanál některé set top boxy nemusí vůbec naladit.

Podle informací webu parabola.cz by mělo být zahájeno vysílání stanic AXN na novém kmitočtu nejpozději k 1.3.2011. Vše souvisí s velkými změnami na platformě CS Link, které se chystají.

Důvodem k přesunu programů kanálů AXN na jinou frekvenci je potřeba uvolnit kapacitu v pražském uplinku pro nově připravované programy.

Jedná se tak o další změnu, která během dnešního dne probíhá / proběhla. Dnes byla oznámena změna kmitočtu Nova HD (přesun na freq. 12,109 GHz).

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články