Quantcast

MTVN HD se zřejmě objeví v paketu Skylink

| Tisk

logo Bulharský satelitní operátor Satellite BG zahájil technické testy systému podmíněného přístupu naší platformy Skylink. U jednoho z programů bulharské pay-tv platformy se objevily kryptovací systémy Skylink - tedy CryptoWorks (CAID 0D96) a Irdeto 2 (0624). Vše nasvědčuje tomu, že MTVN HD se stane součástí jarního rozšíření nabídky Skylink.

MTVN HD nově používá systémy ICE karet Skylink - tedy Irdeto (CAID 0624) a CryptoWorks (0D96). V době publikování textu zatím starší karty operátorů služby Towercom a TradeTec nebyly připojeny.

Testy probíhají za účelem ověření kompatibility se systémy bulharského providera.

technické parametry:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,207 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
CA systém: CryptoWorks (0D06, 0D96) + Conax (0B01) + Irdeto 2 (0624)



MTVN HD je první evropský hudební HD kanál. Stanice vysílá 24 hodiny denně v anglickém jazyce. Divákům přináší nejlepší hudební videoklipy a koncertní vystoupení. Stanice odstartovala v září 2008 a v současnosti se vysílá pro více než 7 milionů diváků ve 29 zemích světa.

MTVN HD vysílá také koncerty největších star, hudební festivaly (Isle of MTV nebo Roskilde) a udílení hudebních cen (MTV Video Music Awards nebo MTV Europe Music Awards) a také videoklipy.

Od provozovatelů Skylink má bulharská satelitní služba Satellite BG již jeden HD program a to dokumentární stanici Travel Channel HD s bulharským zvukem.

Satellite BG dnes změnil FEC u svého DVB-S2 transpondéru z hodnoty 5/6 na 3/4, což zlepší příjmové podmínky na malých parabolách.

redakce





Reklama




Vybrané články