Quantcast

Film Europe Channel zahájil technické vysílání a testování tras

| Tisk

Mediální společnost Film Europe dnes v 17. 10 hod. zahájila technické vysílání a testování tras prvního filmového evropského kanálu Film Europe Channel. Na televizní trh přichází ojedinělý evropský televizní projekt, který systematicky mapuje kinematografii z každé země Evropy. Postupně přinese nejzajímavější filmy téměř z 50 zemí evropského kontinentu, oceněné na festivalech i domácími filmovými cenami, se špičkovými režisérskými a hereckými osobnostmi.

Film Europe Channel bude vysílat v původním znění s titulky, 24 hodin denně, v SD i HD rozlišení a přinese na 500 evropských filmů.

Uvidíme filmy od režisérů Lars von Triersa, Romana Polanskeho, Ingmara Bergmana, Toma Tykwera, Aki Kaurismakiho, Michaela Hanekeho, Carlosa Sauru, Francoisa Ozona, Jessici Hausner, Emira Kusturicu, Wima Wendersa, atd., filmy oceněné na festivalech v Cannes, Benátek, Rotterdamu, Sundance, Torontu, filmy oceněné na Bafta a podobně.,“ jmenuje Ivan Hronec generální řiditel Film Europe.

Projekt získal velký ohlas již před uvedením na televizní trh, s úspěchem byl odprezentovaný na letošních mezinárodních filmových festivalech v Cannes a Benátkach, rovněž i evropskými institucemi v Bruselu. Jde pouze o soukromou iniciativu bez státní podpory.

Film Europe Channel budujeme bez příspěvku ministerstva kultury a Brusselu. Musíme nejdříve vykročit obchodně a zdravě. Jen tak budeme mít právo, aby do něj vstoupila podpora, nebo soukromé investice. Projekt jsem představil v programu Media v Brusselu, i soukromým investorům se žádostí – aby počkali. Později při rozšiřování do zbytku Evropy a světa, můžeme hovořit o partnerství. Pokud bych dnes přijal státní peníze, zopakoval by se špatný model. Stát by naléval finanční zdroje do projektu bez záruk. Evropský film musí dokázat, že se umí o sebe postarat,“ stručně představil svoji vizi I. Hronec.



technické parametry:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,109 GHz
polarizace: horizontální


SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
service ID: 5062
video PID: 3012 (MPEG-4/SD)
audio PID: 3022
CA systém: zatím žádný, FTA

Adriana Bednárová





Reklama




Vybrané články