Quantcast

Al Jazeera Balkans od 11.11.2011 ze satelitu Eutelsat W3C

| Tisk

logo Provozovatel televizní stanice Al Jazeera Balkans podepsal mnohaletý kontrakt s francouzským satelitním operátorem Eutelsat na kapacitu na nové telekomunikační družici Eutelsat W3C, který pracuje na pozici 16°E.

Al Jazeera Balkans je nová stanice sítě Al Jazeera (Al Džazíra) určená pro diváky v Bosně a Hercegovině, Chorvatsku, Srbsku, Slovinsku, Makedonii, Kosovu a Černé Hoře. Stanice zahájí pravidelné vysílání 11.11.2011 v 18:00 hodin. Půjde v pořadí o 23. kanál sítě Al Jazeera.

logo Al Jazeera Balkans bude vysílat volně ( FTA) z kapacity satelitu Eutelsat W3C, který pokrývá signálem střední Evropu službami pro kabelové a DTH účely. Kanál klade důraz na zprávy a krátké zpravodajské pořady, dokumenty a politické a ekonomické relace. Stanice bude vysílat z televizního studia v Sarajevu, kde je také satelitní uplink na družici W3C. Reportáže se budou připravovat v TV studiích v Záhřebu, Bělehradě a Skopje. Korespondenty bude mít stanice v Podgorici, Prištině, Mostaru a Banja Luce, dále ve Washingtonu, Londýně, Berlíně, Vídni, Moskvě, Istanbulu a Jeruzalémě. Stanice bude mít také podporu z více než 70 kanceláří Al Jazeera, které jsou umístěny po celém světě.

Eutelsat W3C byl vynesen v říjnu nosnou čínskou raketou Long March. Družice zahájila komerční provoz v noci na 9. listopadu 2011. Satelit W3C přináší nové zdroje pro dynamické vysílací trhy ve střední a východní Evropě přes výkonný svazek optimalizovaný pro příjem TV vysílaní. Eutelsat poskytuje z pozice 16°E služby pro 11 milionů domácností ve střední a východní Evropě. Nová družice dále rozšiřuje podporu pro jednotlivé stanice a provozovatele placeného vysílání.


obrázek

Tarik Dodic, generální ředitel Al Jazeera Balkans při podpisu smlouvy uvedl: "Jsme velmi potěšeni, že spolupracujeme s renomovanou společností jakou je Eutelsat, která nabízí nejspolehlivější služby a nabízí široké pokrytí celého regionu z nového satelitu W3C a je pro nás přirozenou volbou pro oslovení TV domácnostech na Balkáně a jsme rádi, že máme jejich podporu pro náš nový podnik."

Andreq Wallace, obchodní ředitel Eutelsatu říká: "Vítáme Al Jazeera Balkans na palubě W3C pouhé dva dny od uvedení nové družice do provozu na 16°E, naší vlajkové lodi v balkánském regionu, která posiluje naši pozici ve střední Evropě. Těšíme se na další spolupráci s kanály v jednou z nejdynamičtějších regionů pro satelitní TV v Evropě."



technické parametry:

satelit: Eutelsat W3C
orbitální pozice: 16°E
kmitočet: 12,677 GHz
polarizace: horizontální
SR: 2800
FEC: 3/4

redakce





Reklama




Vybrané články