Quantcast

Slovak Sport TV zahájil testy v paketu Skylink

| Tisk

V satelitní službě Skylink na satelitu Astra 3B (23,5°E) zahájil technické testy nový slovenský sportovní kanál s názvem Slovak Sport TV. Testy se objevily na dříve zapojené programové pozici TEST. Zahájení pravidelného vysílání je naplánováno na 1.7.2012.

Slovak Sport TV získal vysílací licenci začátkem června u slovenského regulátora Rada pro vysílání a retransmisi (RVR). Skylink bude kanál šířit v SD rozlišení v MPEG-4. Na distribuci HD verze zatím nemá volnou kapacitu.


obrázek

Kanál Slovak Sport TV bude v první fázi vysílat volně ( FTA). Později bude vysílání zakódováno a dostupné jen pro zákazníky Skylink.

Slovak Sport TV chce vyplnit prostor na trhu, který vznikl po skončené veřejnoprávní televizi STV3 (Trojka). Chce konkurovat zahraničním sportovním televizím kvalitou i atraktivním obsahem. Hodlá vysílat přímé přenosy a záznamy domácích sportů jako je basketbal, volejbal a házená, zápasy fotbalové a hokejové ligy, florbal, hokejbal. Významnou část vysílacího času mají vyplnit i automobilové sporty, box, golf a mnoho dalších.


obrázek

Provozovatel stanice chce proniknout i na český trh a kupovat vysílací práva pro obě země.

technické parametry:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,109 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4


norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
komprese: MPEG-4
rozlišení: SD
service ID: 5042
video PID: 3512
audio PID: 3522
CA sytém: žádný, FTA do 1.7.2012

redakce





Reklama




Vybrané články