Quantcast

Slovenská TV Region na 23,5E. Chce být jako TV Patriot

| Tisk

Na satelitu Astra 3B dnes zahájila testovací vysílání slovenská stanice TV Region, která hodlá zastoupit zaniklý kanál TV Patriot. O vstupu TV Region na satelit Astra již server parabola.cz referoval. Přinášíme podrobnosti.

TV Region chce vysílat v obdobné podobně jako zaniknutý projekt TV Patriot, který opustil trh začátkem srpna 2012. Původně měla stanice TV Patriot obnovit vysílání začátkem září. Nakonec se provozovatel rozhodl ukončit svůj televizní projekt a satelitní kapacitu na 23,5°E využila nová slovenská komerční stanice TV Dajto od provozovatele Markíza Group.

Kanál TV Region chce vysílat obsah od řady regionálních slovenských stanic a satelitním divákům tak přinášet zpravodajství z celého Slovenska.

"Naša televízia chce rozšíriť svoje vysielanie cez satelit z reklamných dôvodov, a v neposlednom rade chce poskytnúť programovú skladbu aj pre menšie lokálne televízie zo Slovenska," uvedla pro portál Živé.sk Renáta Vadásyová z produkce televize TV Region.


obrázek

technické parametry:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,168 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK


service ID: 5206
video PID: 69
audio PID: 68
CA systém: žádný, FTA

Vysílání TV Region je možné naladit pod názvem TEST SK. Po vyřešení technických detailů a testů kompatibility se název pozice změní na finální TV Region. Testy budou probíhat tři měsíce. Během této doby bude možné stanici i sledovat.

Vysílání TV Region je volné (bez kódování). Divák tak nepotřebuje žádnou přístupovou kartu.

redakce





Reklama




Vybrané články