Quantcast

Prague Digital TV - nový provozovatel Regionální sítě 4

| Tisk

logo Regionální síť 4, kterou v Praze a ve středních Čechách nedávno spustila společnost Admin TV, má od pondělí 15.10.2012 nového majitele - společnost Prague Digital TV.

Tento regionální multiplex se vysílá pro Prahu a střední Čechy z vysílačů Praha - Strahov, Praha - Ládví a Praha - Zelený pruh na 46. kanále (674 MHz). Vysílače svým výkonem pokrývají více jak 1,5 miliónu obyvatel v Praze a okolí, čímž se tato síť stává nejvýznamnější regionální síti v ČR.

Regionální síť 4 v současnosti šíří metropolitní televizi Metropol TV, která se do toho muxu přesunula z multiplexu 3. Síť má přichystané další 4 pozice pro nové televize.

"Vedení společnosti věří, že bude v příštích měsících rozšiřovat programovou nabídku a poskytne tak divákům zajímavé a lákavé možnosti při sledování televizních pořadů. Stejně tak chce tato regionální síť zaujmout a přilákat i jiné menší televizní společnosti, které nemohou vstoupit do nákladných celoplošných sítí," uvedla společnost Prague Digital TV.

"Chceme rovněž napomoci možnosti rozšíření současného duálního systému rozhlasového a televizního vysílání (veřejnoprávní a komerční) o terciální sektor tzv. komunitních médií," řekl její nový jednatel Petr Formánek. Není vyloučena ani užší spolupráce s ostatními operátory regionálních sítí.

Společnost nemá dlouhou historii, ale tvoří ji lidé, kteří mají dlouholeté a odborné znalosti v tomto oboru a určitě mají co přinést nového. Její původní název admin TV byl proto nahrazen novým, současným názvem. Společnost je spojena s takovými jmény jako je Leoš Pohl a Petr Formánek a nejvýznamnějšími dodavateli Rohde/Schwarz , E4C Group, s.r.o. a další.



V pololetí letošního roku byla ukončena digitalizace, která postupně prošla celou republikou a byla především určena veřejnoprávní televizi a národním komerčním televizím. Nastal tak čas, dát prostor a příležitost regionálním sítím. S touto myšlenkou přišla společnost Prague Digital TV a setkala se s pochopením u Českého telekomunikačního úřadu, který vyhověl žádosti a přidělil této regionální síti kanál 46, na němž v Praze a okolí probíhalo vysílání v letech 2000-2010. Společnost plánuje na profesionálních základech vybudovat spolehlivou a obchodně zajímavou digitální síť.

Na území Prahy a středních Čech mohou diváci nyní naladit 4 celoplošné sítě (multiplex 1 až 4), zmíněnou Regionální síť 4 a také testy DVB-T2 multiplexu.

redakce





Reklama




Vybrané články