Quantcast

ČT Sport HD vstupuje do DVB-T multiplexu Prague Digital TV

| Tisk

logo Česká televize a společnost Prague Digital TV (PDTV) vychází vstříc televizním divákům, kteří preferují sledování televizních pořadů ve vysokém rozlišení (HDTV). Sportovní příznivci, kteří jsou v dosahu vysílání pražských vysílačů na 46. kanále se tak mohou těšit na sledování svých oblíbených pořadů programu ČT Sport už v období vánočních svátků.

Od pátku 21. 12. 2012 si diváci v Praze a části středních Čech budou moci naladit tento program na 46. kanále (674 MHz).


obrázek

mapa pokrytí DVB-T sítě Prague Digital TV (Regionální síť 4)

Program ČT Sport HD je dosud dostupný pouze pro diváky využívající satelitní příjem družice Astra na pozici 23,5°E. Tímto krokem se rozšíří možnost příjmu pro více jak 1,6 mil. diváků prostřednictvím nejpoužívanější distribuční platformy, kterou je pozemní DVB-T vysílání. Česká televize a společnost PDTV uzavřeli v těchto dnech dohodu na šíření programu v rámci této sítě.



Jsme velice potěšeni, že se podařilo dosáhnout dohody s Českou televizí a můžeme tak společně v předvánočním období potěšit sportovní příznivce. Současně si budeme testovat celý vysílací řetězec a věříme, že získáme i informace o penetraci přijímačů standardu MPEG 4 a HD rozlišení na trhu,“ dodává Petr Formánek, jednatel společnosti Prague Digital TV.

Prague Digital TV je novým provozovatelem regionálního vysílání pro Prahu a střední Čechy. Její DVB-T multiplex obsahuje SD programy Metropol TV a TV Noe. Od pátku bude součástí sítě ČT Sport HD. Pražská regionální síť 4 je šířena z vysílačů Praha - Strahov, Praha - Ládví a Praha - Zelený pruh na K46 (674 MHz). Signálem pokrývá celou Prahu a velkou část středních Čech.

redakce





Reklama




Vybrané články