Quantcast

HBO Comedy pro freeSAT by UPC Direct oficiálně od Digi TV

| Tisk

logo Zákazníky lucemburského mediálního operátora UPC DTH čeká další přelaďování. Změna parametrů se tentokrát týká prémiového kanálu HBO Comedy, který bude nově poskytován z kapacity konkurenční platformy Digi TV, provozovatele RCS/RDS.

Přeladění HBO Comedy se týká všech klientů UPC DTH - tedy freeSAT v Česku a na Slovensku, UPC Direct v Maďarsku a Focus Sat v Rumunsku. Uživatelé zapůjčených set top boxů nemusí přelaďovat - přístroj si automaticky načte nejnovější programový rastr vysílatele.

Poprvé se systémy podmíněného přístupu UPC DTH u programu HBO Comedy na kapacitě Digi TV objevily 11.12.2012. Šlo o první technické testy. V následujících dnech byly CAID připojeny trvale.

logo V současné době se HBO Comedy šíří souběžně na starém a novém kmitočtu s cílem umožnit bezproblémové přeladění přístroje na nové parametry. HBO Comedy bude na původním kmitočtu brzy odpojeno. Doporučuje se neodkládat přeladění přístroje na nový kmitočet. Divák se tak vyhne možnému výpadku příjmu programu.

Z technického pohledu jsou datové toky obou modulací HBO Comedy zhruba stejné. Liší se ale rozlišením obrazu. UPC DTH používá 720x576, RCS/RDS pouze 640x576, což se projevuje na obrazu tohoto prémiového kanálu.

nové technické parametry - HBO Comedy pro Digi TV a freeSAT by UPC Direct/UPC Direct/Focus Sat:

logo satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 11,900 GHz
polarizace: horizontální
SR: 28000
FEC: 5/6
norma: DVB-S
modulace: QPSK
service ID: 3480


video PID: 4044
audio PIDy 1893 maďarsky, 4045 rumunsky, 5000 česky
CA systémy - UPC DTH: Irdeto, CryptoWorks, Nagravision, Conax (CAID 0653, 0D97, 0D02, 1815, 0B02)
CA systémy - RCS/RDS: Nagravision (CAID 1802, 1880)

Provozovatel platformy Digi TV působí také na českém a slovenském trhu. Na těchto dvou trzích programy HBO již neposkytuje. Zmíněný kanál nabízí v Rumunsku a v Maďarsku. V minulých dnech prodloužil kontrakt na šíření stanic HBO v Maďarsku o další dva roky.

Spolupráce RCS/RDS a UPC DTH začala v minulých dnech. UPC DTH získala od svého konkurenta program HBO Comedy. Naopak RCS/RDS má přístup k signálům programů maďarských stanic ATV, Echo TV a Duna World a rumunské Pro TV International. Další společné programy jsou na kapacitě třetích stran (většinou ESS - Eastern Space Systems).

redakce





Reklama




Vybrané články