Quantcast

Večerní pořady na Prima ZOOM v prvním týdnu

| Tisk

logo V pátek 1.2.2013 ve 20:00 hodin odstartuje nový tématický kanál Prima Group pod názvem Prima ZOOM. Stanice bude vysílat dokumentární filmy. Televize již poskytla ukázku toho, co chystá pro své diváky.

Připomeňme, že Prima ZOOM bude dostupná na všech distribučních platformách - tedy v DVB-T v rámci multiplexu 3 (společně s Prima LOVE), na satelitních službách CS Link a Skylink a také u kabelových a IPTV operátorů.

PÁTEK – OCEÁN

1. ÚNORA

Mořští velikáni (1/3)
Unikátní série BBC, která sleduje velryby a delfíny a odhaluje dosud nepoznané aspekty jejich života. V prvním díle se seznámíme zejména s velrybami, které patří k největším tvorům, jací kdy na naší planetě žili. Setkáme se s arktickými velrybami, které se dožívají dvou set let. Hlavní devizou pořadu jsou unikátní a doslova dechberoucí podmořské záběry.

Bizarní obyvatelé moří (1/1)
Hluboko pod hladinou oceánu se skrývají bytosti bizarnější než cokoliv, co si dokážete představit. V tomto unikátním dokumentu se setkáme mimo jiné s jedovatou medúzou, která dorůstá délky až 40 metrů, žralokem, který neumí plavat, zabijáckým elektrickým rejnokem a plejádou fantastických a úžasně zbarvených stvoření, která jako by vypadla ze sci-fi.

Lovci žraloků (1/11)
Velký bílý žralok je jeden z nejobávanějších predátorů naší planety. Dosahuje rychlosti 40 km/h, váží přes dvě tuny a v jeho tlamě se ježí tři sta ostrých zubů. Posádka odvážných rybářů a vědců si dala za cíl prohloubit naše znalosti o tomto vládci oceánu – po celém světě žraloky pronásledují, aby je mohli po velkém boji vylovit, očipovat a poté vypustit zpátky.


obrázek

Foto č. 1 - Prima ZOOM odvysílá dokument Sloni na útěku, zdroj: FTV Prima

SOBOTA – ZVÍŘATA

2. ÚNORA

Zvířecí zbraně (1/6)
Za miliony let evoluce a zuřivých bojů si zvířata po celém světě vypracovala sofistikované útočné i obranné mechanismy. Pomocí moderních technologií, včetně zpomalených záběrů, makrofotografií, infračervených kamer a detektorů pohybu, jsou dnes vědci schopni tento živý arzenál prozkoumat lépe než kdy dříve. Fascinující pohled do zákulisí boje o přežití.

Sloni na útěku (1/1)
Ve vulkanickém kráteru Ngorongoro ve stínu Kilimandžára žijí sloni v ideální harmonii – vzorně se starají o své potomky a dožívají se požehnaného věku. O pár set kilometrů dál, v rezervaci Selous, je pronásleduje nejstrašnější predátor – člověk. Dojemný dokument popisuje emocionální traumata, jaká na těchto vznešených stvořeních zanechává styk s člověkem.

Krokodýlí král (1/1)
V australském Severním teritoriu žije největší plaz na světě – slanovodní krokodýl. Obávaný predátor se dokáže mistrně vypořádat s krutými přírodními podmínkami i se svými přirozenými nepřáteli. Pomocí ultrarychlých kamer a infračervených záběrů tým vědců přichází s unikátními záběry, které nás seznámí s tím, díky čemu si vysloužil pověst „krále krokodýlů“.

NEDĚLE – PLANETA A VESMÍR

3. ÚNORA

Vláda dinosaurů (1/4)
Svět dinosaurů byl ještě mnohem barvitější a zvláštnější, než jsme si dosud dokázali představit. Seriál kombinuje nejnovější poznatky předních paleontologů s pokročilou počítačovou animací a dává nám nahlédnout do života dinosaurů ve strhujícím „hollywoodském“ stylu. První díl se zaměřuje na vliv evoluce, která dala vzniknout miniaturním eoraptorům i barevnému gigantoraptorovi, který vypadá jako olbřímí krocan.

Mise na Mars (1/1)
Lidstvo má za sebou čtyřicet pokusů o dosažení rudé planety, jen polovina ale skončila úspěchem, a Mars bývá dokonce označován za „vesmírný Bermudský trojúhelník“. Naším dosud nejdražším a nejvybavenějším vyslancem se stal Curiosity Rover. Jeho příběh je ale i příběhem ambiciózního týmu z NASA, který musel ještě před startem překonat desítky překážek – včetně toho, jak s touto hi-tech „laboratoří na kolečkách“ vůbec přistát.

Zrození Evropy (1/3)
Cestujte spolu s geology na vrcholky nejvyšších hor i na dno oceánů a poznejte brutální sílu živlů, které stvořily náš kontinent v jeho současné podobě. Jak se měnil tvar kontinentu, jak vznikala slavná pohoří? Nejde ovšem zdaleka jen o minulost. I v tuto chvíli se svět mění přímo pod našima nohama. Evropu uhnětly moře, ledovce (právě první díl je věnován nezměrné síle vody) i sopky – a jednoho dne mohou naopak přispět k její zkáze.


obrázek

Foto č. 2 - Prima ZOOM odvysílá dokument Nemocnice pro koaly, zdroj: FTV Prima

PONDĚLÍ – KATASTROFY

4. ÚNORA

Superbouře Sandy (1/1)
Loňská superbouře si vyžádala 150 životů a způsobila škody za miliardy dolarů. V dokumentu uvidíte jedinečné a strhující záběry zuřící katastrofy i zkázy, kterou za sebou zanechala. Tým meteorologů navíc přibližuje divákům „anatomii superbouře“ a snaží se zodpovědět otázku, zda máme v budoucnu čekat další, možná ještě horší příbuzné ničivé Sandy.

Den konce světa (1/1)
V roce 2012 svět neskončil, to ale neznamená, že děsivé finále nemůže přijít třeba už zítra. Na příběhu fiktivního vědce Dr. Howella, který cestuje z londýnského hotelu do své newyorské laboratoře, je ukázáno, jak by do každodenního života mohlo vstoupit hned pět katastrofických scénářů od obří tsunami přes virovou pandemii po smrtící dopad meteoritu na Berlín.

Poselství katastrof (1/6)
I ty nejstrašnější tragédie mají určitou světlou stránku: vědci a konstruktéři se z nich mohou poučit, napříště se vyvarovat chyb a zachránit tak mnohem více životů. Seriál začíná u konstrukce lodí a pokračuje přes vlaky, tunely, mosty a mrakodrapy až po stadiony. Tam všude zjišťujeme, jaké katastrofy vedly k přehodnocení dosavadních postupů.

ÚTERÝ – HISTORIE

5. ÚNORA

ATLAS 4D (1/3)
Vizuálně dechberoucí cesta časem a prostorem ze tří pozoruhodných míst planety. Postupně navštívíme oblast Velké příkopové propadliny v Africe, Středozemí a Havajské ostrovy. Zjistíte, jak tato místa před miliony let vznikala, jak se zde vyvíjelo lidské společenství i jaká je jejich současnost.

Záhada Velikonočního ostrova (1/1)
Moai, tedy obří kamenné sochy na Velikonočním ostrově, nedávají odborníkům spát. Už od příchodu Holanďanů v roce 1722 se vrací stále tatáž otázka: Jak mohla zdejší tzv. „primitivní“ společnost manipulovat s giganty vážícími až 82 tun? Tím spíše když zřejmě neznala vynález kola. A jak sochy souvisejí s úpadkem zdejšího společenství? Výprava dvou vědců přináší nová, překvapivá zjištění.

Vzsetup a pád impéria: Řím (1/4)
Egypt, Perská říše, Řím, Kartágo – čtyři velké civilizace starověku, které ale nakonec dospěly k zániku. Proč? A dal se jejich konec odvrátit? Tým historiků, ale také psychologů či lékařů se snaží najít odpovědi, zároveň si pokládá otázky typu „co by, kdyby“ a ukazuje, jak někdy jediné rozhodnutí ve zlomku sekundy ovlivnilo celý chod dějin. Úchvatné okamžiky a díla minulosti před divákem vyvstávají také v počítačových rekonstrukcích.

STŘEDA – PŘÍRODA

6. ÚNORA

Divoký Karibik (1/4)
Karibik, jak jste ho ještě nikdy neviděli, v celé své kráse, barevnosti a neuvěřitelné rozmanitosti. Poznejte místní korálové útesy a husté pralesy plné života, ale i sopky a rozbouřená moře. Fantastické záběry!

Nemocnice pro koaly (1/1)
Australská filmařka Susan Kelly strávila tři roky dokumentováním života v „koalí nemocnici“ se čtyřicetiletou tradicí, kde se odhodlaní dobrovolníci snaží vrátit do života nemocné či zraněné koaly. Výsledkem je jedinečný pohled na vztah člověka a tohoto roztomilého zvířete, momenty úsměvné i dojemné.

Zvířecí „nej“ Jacka Hanny (1+2/26)
Jack Hanna, zkušený expert na divočinu a ochránce zvířat, diváky pobaví i poučí sérií svižných „bestofů“. Jeho žebříčky mají nejrůznější témata: v prvním díle vypočítává své největší zážitky s kočkovitými šelmami, druhý je zaměřený na medvědy, postupně dojde i na obzvláště nebezpečná zvířata či zvířecí odborníky na kamufláž…


obrázek

Foto č. 3 - Prima ZOOM odvysílá dokument Krokodyl, zdroj: FTV Prima

ČTVRTEK – VÁLKY

7. ÚNORA



Hitlerovi válečníci (1/6)
Rommel, Keitel, Paulus, Udet, Canaris, Manstein – to je šestice Hitlerových generálů, na něž se zaměřuje oceňovaný dokument z dílny Guida Knoppa, proslulého experta na problematiku Třetí říše. Každý z Hitlerových válečníků představoval odlišný typ osobnosti, každý se se zločinným režimem zapletl jinak. V prvním díle je představen Wilhelm Keitel – polní maršál a náčelník Hitlerova generálního štábu, úslužně plnící Führerovy příkazy.

Bojovníci 2. světové války (1/13)
Seriál detailně rozebírá elitní bojové jednotky, které se na různých stranách účastnily největšího ozbrojeného konfliktu v lidských dějinách. Dobové záběry i rozhovory s pamětníky divákům přiblíží např. německé Waffen-SS, japonské letce kamikaze, britské „pouštní krysy“, speciální jednotky SAS, australské a novozélandské sbory ANZAC bojující v Libyi…

Bitevní strategie a taktiky (1/18)
Jak se vyvíjely moderní válečné strategie v průběhu 20. století, v čem spočívají, jaké jsou jejich výhody a nevýhody, kde byly použity a s jakými výsledky? Od 1. světové války až po invazi do Iráku, od obojživelných operací po guerilový boj. Špičkový seriál pro všechny, kdo se nespokojí s povrchním výkladem – po téhle bitvě může být opravdu každý generál. Seriál zdobí skvělé záběry z akce i přehledná vysvětlující grafika. První díl je zaměřen na blitzkrieg, tj. bleskovou válku.

redakce





Reklama




Vybrané články