Quantcast

ESPN America ukončí distribuci v Evropě

| Tisk

logo Provozovatel sportovního kanálu ESPN America ukončí své aktivity na evropském trhu s výjimkou Velké Británie a Irska. Beze změn bude vysílání pokračovat do 31.7.2013.

Datum ukončení distribuce na jednotlivých trzích se může lišit v závislosti na dohodách s jednotlivými operátory. Nicméně na většině trzích skončí ESPN America k 31.7.2013. O měsíc dříve 30.6.2013 skončí i na Středním Východě.

Konec distribuce se týká ESPN America v SD i HD rozlišení ale také i "sportovní kroniky" ESPN Classic. Kanál ESPN America HD i SD verze je dostupný pro zákazníky satelitní pay-tv platformy freeSAT a v nabídce několika dalších kabelových a IPTV operátorů v Česku i na Slovensku.



Důvodem stažení kanálů ESPN America a ESPN Classic v Evropě a na Středním Východě je únorová dohoda ESPN s poskytovatelem telekomunikačních služeb BT Group o převzetí aktivit ESPN. Dohoda vstoupí v platnost 31.7.2013 a na to znamená, že po tomto termínu mohou na britském trhu odstartovat nové placené programy BT Sport 1 HD a BT Sport 2 HD, dostupné i v SD rozlišení. BT Group přinese britským zákazníkům atraktivní sportovní přenosy. Nebude chybět FA Cup, Clydesdale Bank Scottish Premier League, UEFA Europa League a německá fotbalová Bundesliga. Zároveň skončí distribuce stanic ESPN America a ESPN Classic mimo britské ostrovy.

Kanál ESPN America odstartoval na evropském trhu 5.12.2002 a to pod původním názvem NASN (North American Sports Network). V roce 2007 kanál získala americká sportovní mediální skupina ESPN a k 1.2.2009 jej rebrandovala na ESPN America. HD mutace byla spuštěna 1.3.2010 a stala se součástí platformy Canal Digital v severní Evropě. Po přesunu UPC Direct na satelity Thor 5/Thor 6 se stanice ESPN America HD objevila i v novém HD balíčku.

redakce





Reklama




Vybrané články