Quantcast

Eutelsat představil smart LNB

| Tisk

logo Francouzský satelitní operátor Eutelsat dnes oznámil, že úspěšně dokončil první fázi vývoje "smart LNB" pro DTH antény, který otevírá dveře vysílatelům k provozování jejich vlastních ekosystémů lineární televize a připojených televizorů přímo k satelitnímu přijímači. "Smart LNB" je nyní ve fázi industrializace před uvedením do komerčního prodeje v roce 2014.

Smart LNB navržený Eutelsatem je nová generace elektronického feedu připojeného k anténě s vloženým vysílačem pro interaktivní aplikace jako jsou HbbTV, pay-per-view, sociální sítě, personal subscription management a přímá účast u pořadu (hlasování, komentáře). Zařízení změní masový trh DTH satelitních služeb tím, že umožní vysílatelům a provozovatelům platforem poskytovat interaktivní služby s přidanou hodnotou na svých vysílacích platformách v závislosti na pevných terestrických a mobilních sítí. Tento nový produkt splňuje rostoucí očekávání spotřebitelů ke správě a interakci s obsahem a také připravuje půdu pro domácí automatizaci.

"Tuto novou technologii mohou využívat satelitní domácnosti s limitovanými možnostmi zpětného kanálu a stejně tak zralé trhy, kde operátoři chtějí vybudovat a udržovat úzký přímý vztah s jejich abonenty," řekl Jean-François Leprince-Ringuet, obchodní ředitel Eutelsatu.

"Smart LNB" je plně kompatibilní se stávajícím zařízením uživatelů a je založen na otevřených standardech (DVB-S2, IP) a vysoce výkonných komunikačních protokolech vyvinutých Eutelsatem pro zapojení, v kombinaci s optimalizovaným využíváním satelitního spektra v různých kmitočtových pásmech (C, Ku, Ka). Nástroj na bázi IP umožní prohlížet obsah na mobilních zařízeních v domácnosti (smartphony, tablety, laptopy).



Koncept a první prototypy byly již testovány na satelitech Eutelsat a jsou nyní připraveny k ověření u provozovatelů platforem a partnerů. Eutelsat zahájil proces industrializace s prvními výrobci s cílem, že tento nový produkt bude přijat dalšími výrobci hardware a stane se pilířem budoucí televizní infrastruktury.

Eutelsat představí svoji novinku "smart LNB" během veletrhu IBC mezi 13. a 17. září 2013 na stánku Eutelsatu v hale 1, stánek 1.D59.

redakce





Reklama




Vybrané články