Quantcast

freeSAT: Filmbox Extra1 na novém TP

| Tisk

logo Filmový kanál Filmbox Extra1 filmové a distribuční společnosti SPI International se pro zákazníky satelitní platformy freeSAT začal vysílat z nového kmitočtu. V současné době probíhá paralelní distribuce - šíření na původních a nových parametrech.

Pravděpodobným důvodem přesunu programu Filmbox Extra1 na jinou frekvenci je sdílení programů UPC DTH s provozovatelem konkurenční služby Digi TV, operátora RCS/RDS.

Filmbox Extra1 se nově vysílá na kmitočtu 11,766 GHz a to je právě transpondér, přes který poskytuje služby UPC DTH i pro konkurenční platformu. Na tomto TP jsou společné stanice ATV Hungary, Duna World, Echo TV, Filmbox Extra1 a Filmbox Family. Celkem tedy 5 programů.

technické parametry:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 11,766 GHz
polarizace: vertikální
SR: 28000
FEC: 7/8
norma: DVB-S/QPSK

Filmbox Extra1
service ID: 30217


video PID: 901
audio PIDy: 910 maďarsky, 911 česky, 912 anglicky
CA systémy: CryptoWorks, Irdeto, Conax, Nagravision
přístupové karty: freeSAT, UPC Direct, Focus Sat, Digi TV

Vysílání Filmbox Extra1 na novém kmitočtu se týká zejména uživatelů vlastních set top boxů, kteří mají aktivní balíček Filmbox. Uživatelé dotovaných přijímačů se o přeladění nemusí starat - přístroj si automaticky načte nejnovější programový rastr.

Programy Filmbox Extra1 a Filmbox Family mají nově připojené systémy podmíněného přístupu Nagra Media Access (CAID 1802, 1880), které patří kartám operátora platformy Digi TV. Ten již dříve ohlásil zařazení obou kanálů Filmbox do své nabídky.

redakce





Reklama




Vybrané články