Quantcast

RELAX bude sázet na zábavu, seriály, filmy, REBEL na rockovou hudbu

| Tisk

logo Na český televizní trh vstoupí v pondělí 9.9.2013 nové rodina kanálů Pohoda, kterou budou tvořit tři tématicky zaměřené programy RELAX, REBEL a RETRO. Nový televizní projekt představil dnes provozovatel.

Relax se svým programem zařadí mezi plnoformátové televizní stanice a Rebel a Retro pak vhodně doplní jako specifické televizní kanály. Stávající TV Pohoda se tak rozdělí na dva samostatné kanály - na rodinný a lifestylový Relax a hudební televizi Rebel. Na kombinovaný obsah stávající TV Pohoda si stěžovali nejenom televizní diváci - jedna skupina diváků chtěla více lifestylových pořadů, druhá pořadů s rockovou hudbou. Na totéž prý upozorňovali i reklamní agentury.

RELAX se stane plnoformátovou televizí, která bude plnit roli kanálu pro celou rodinu. Důležitou součástí programu budou zábavné pořady, které stávající televize na trhu příliš nevysílají. RELAX získal dvě hvězdy zábavy - baviče Petra Novotného, který naváže na svoji úspěšnou show a téma cestování přinese v pořadu s hosty a písničkami. Další výraznou tváří stanice bude Jiří Krampol, který chystá pořad "Krampo voloviny". Relací tak volně naváže na svůj dřívější pořad. Hosty prvního dílu pořadu, který bude mapovat znalosti národa, budou Lucie Bílá a Štefan Margita. Druhého dílu se zúčastní Petr Novotný se synem Pavlem.

Významnou částí programu RELAXu budou také pořady s tématikou cestováí. Formou dokumentární a zábavní se ji bude věnovat RELAX například se zmíněným Petrem Novotným v pořadu "Novotný za humny". Relax také nabídne různé typy lifestyle pořadů, které mimo jiné poradí v různých životních situacích (při právních těžkostech, jednání s úřady, výchově dětí a podobně.).


logo

Zábavné pořady najdou diváci televize RELAX ve víkendovém programu. Krampo voloviny v sobotu a v neděli Novotný za humny. Diváci se také mohou těšit na romantický seriál Divoký anděl a filmy. Podle provozovatele nepůjde o blockbustery.

Cestování a cestopisy bude RELAX vysílat ve všední dny. V pondělí a ve čtvrtek Kolem světa, ve Střžedu Mapy vašich cest, v úterý Amerika. Praktické rady rovněž ve všední dny - v pondělí Proměna, v úterý Jo nebo ne, ve středu Star Express, ve čtvrtek Sluší mi to, dále například Švihák lázeňský, VIP zóna, Co chlapy baví, Indián a mnoho dalšího.

RELAX od 9.9. nahradí stávající stanici TV Pohoda.


logo

▲ Mapa č. 1 - Pokrytí DVB-T signálem multiplexu 4

REBEL bude rocková televize. Stanice přinese nejen rockovou muziku ale také pořady mapující její jednotlivé žánry a jejich historii. Na diváky také čekají rockové zprávičky nebo motorkářský mahazín, pořad o autech, soutěže, hitparáda a 2x týdně koncert vybrané rockové skupiny.

RETRO bude druhý hudební kanál. Ten se zaměří na hity posledních dekád. Divákům chce přinést pohodu, zábavu, emoce a známé hudebníky. Významný podíl v programu bude tvořit česká a slovenská hudba. Pro střední a starší generaci bude stanice objevovat hity z doby, kdy se formoval jejich hudební vkus, včetně těch, které tehdy slyšet nemohli. Hudební kanál Retro byl do skupiny Pohoda začleněn v srpnu tohoto roku a v souvislosti s tím prošel grafickým redesignem a úpravou programového schématu.




logo

▲ Mapa č. 2 - Pokrytí DVB-T signálem Regionální sítí 7 / multiplex 1a

Televize RELAX bude od 9.9.2013 vysílat na programové pozici po TV Pohoda. Ve stejný den odstartuje také stanice REBEL. Obě stanice najdou zájemci v DVB-T, v kabelových sítích (UPC a dalších) a také v satelitní distribuci Skylink na družici Astra 3B (23,5°E). Oba programy jsou/budou nekódované, takže budou dostupné bez jakékoliv přístupové karty. Zatím není jasné, zda bude REBEL vysílat v multiplexu 4 nebo v Regionální síti 7. "Půjde o strategické rozhodnutí. Výsledek bude známý během tohoto týdne," uvedl na dotaz webu parabola.cz podnikatel Radim Pařízek, který obě digitální terestrické sítě provozuje.

Kanál RETRO je šířen v Regionální síti 7, spolu s HD programy ČT (ČT1 HD, ČT2 HD, ČT Sport HD) a novými okruhy ČT:D a ČT art. Program RETRO najdou diváci rovněž na platformě Skylink. Ten jako jediný z rodiny kanálů POHODA zůstává zakódovaný a dostupný divákům Skylink a CS Link s balíčkem DIGITAL.

Do skupiny Pohoda patří také nejposlouchanější rádio na Moravě a ve Slezsku – Rádio Čas, které hraje české hity. Rádio Čas bude také vysíláno v Regionální síti 7, a to celorepublikově. Koncept stanic a Rádia Čas umožní všechny čtyři navzájem promovat a sjednotit také jejich vnitřní a vnější propagaci a marketing. Zahájení vysílání je podpořeno billboardovou kampaní s hlavními hvězdami programu, kterou doplní regionální roadshow.

redakce





Reklama




Vybrané články